JUTA: Srpske turističke agencije nemaju organizovane polaske za Nicu
Foto: AP

Preskupa destinacija

JUTA: Srpske turističke agencije nemaju organizovane polaske za Nicu

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta Aleksandar Seničić izjavio je danas da turističke agencije iz Srbije nemaju ture koje predvidjaju noćenje u Nici, već samo obilazak grada na putu ka drugim destinacijama.

On je rekao da večeras iz Srbije polazi grupa ka Španiji po čijem programu putovanja je predvidjen obilazak Nice, ali da će taj deo putovanja najverovatnije biti izmenjen.

"S obzirom na trenutnu situaciju i teroristički napad, turisti ipak neće stajati u Nici i obilaziti grad", rekao je Seničić.Kako je rekao, Nica je skupa destinacija, tako da domaće turističke agencije u letnjoj sezoni ne zakupljuju smeštaj u tom gradu.

Jutro posle napada: Pusta plaža u Nici
Jutro posle napada: Pusta plaža u Nici

"Uglavnom je obilazak Nice i razgledanje grada planirano na putu ka Španiji", istakao je on i rekao da srpski turisti u taj grad uglavnom odlaze u samostalnoj organizciji.

Najmanje 84 osobe poginule su sinoć kada je veliki kamion uleteo medju ljude koji su se na šetalištu u Nici okupili povodom proslave Dana pada Bastilje, a policija je ubila vozača kamiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja