UŽAS U MINHENU: Ranjen dečak iz Bujanovca
Foto: Bujanoci.net

Ubijeno troje Albanaca

UŽAS U MINHENU: Ranjen dečak iz Bujanovca

Društvo -

Benet Adili (14) iz sela Končulj na jugu Srbije je operisan i nalazi se van životne opasnosti

Konzul Srbije u Minhenu Snežana Miljanić izjavila je da među poginulima u Minhenu nema građana Srbije, ali da bavarska policija nije mogla da potvrdi da li među povređenima ima naših državljana.Međutim, kosovski mediji prenose da je u Minhenu ranjen 14-godišnji tinejdžer Benet Adili iz sela Končulj kod Bujanovca.Pogođen u stomakOn je ranjen metkom u stomak i hitno je prebačen u operacionu salu. Nemački lekari navode da je van životne opasnosti. Benet živi u Nemačkoj sa porodicom, objavio je portal bujanoci.net.Među žrtvama su dve žene i šest muškaraca starosti između 14 i 21 godine, kao i jedna žena stara 45 godina. U bolnicama u Minhenu trenutno se nalazi 16 osoba ranjenih u napadu, od kojih su dve teško povređene. Prištinski mediji prenose da se među devetoro ubijenih nalazi troje mladih s Kosova. Ubijeni su Sabina Suljaj, Armela Segaši i Dijamant Zabrđa. Ubistvo Segašijeve potvrdio je njen brat, koji je tražio pomoć i informacije o svojoj sestri, dok je ubistvo Zabrđe objavio njegov otac, koji je mesto zločina posetio juče noseći crvene ruže:- S velikom tugom vas obaveštavam da je moj sin Dijamant Zabrđa ubijen u Minhenu - naveo je Naim na Fejsbuku.

Tuga... Dijamantov otac na mestu gde mu je ubijen sin
Tuga... Dijamantov otac na mestu gde mu je ubijen sin

Tači: Celo Kosovo žali

Presednik Kosova Hašim Tači u poruci na Tviteru naveo je da celo Kosovo žali zbog ubistva troje tinejdžera.- Pucnjava u Minhenu direktno je dotakla Kosovo, svi smo u žalosti. Tri mlade osobe mučki i brutalno su ubijene u terorističkom napadu - naveo je Tači.Među žrtvama se nalazi i troje državljana Turske i jedan državljanin Grčke. Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu saopštio je da su turske žrtve za sada identifikovane samo kao dvoje tinejdžera i žena.

Vučić i NikolićTELEGRAMI SAUČEŠĆA MERKELOVOJ I GAUKUPremijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je juče telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, a Tomislav Nikolić predsedniku Nemačke Joahimu Gauku.- Srbija će u zaštiti porodičnih, kulturnih i civilizacijskih vrednosti koje delimo uvek biti na istoj strani s Nemačkom i nemačkim narodom - naveo je Vučić.Nikolić je istakao da je neophodno da se cela međunarodna zajednica najhitnije udruži u borbi protiv ovog „najvećeg zla današnjeg vremena“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track