ONA JE ZLOSTAVLJALA NASTAVNIKE: Profesor optužuje autorku knjige Trofeji!
Foto: Printscreen Instagram

OBRT

ONA JE ZLOSTAVLJALA NASTAVNIKE: Profesor optužuje autorku knjige Trofeji!

Društvo -

Tamara Marinković ih je proganjala, upadala im u kabinete i govorila da je zaljubljena u njih. Udvarala se i meni, pa sam je odveo kod psihologa, kaže Miroslav Blanuša

Bura koju je u srpskoj javnosti izazvala Tamara Marinković, bivši đak Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, knjigom „Trofeji“, u kojoj je opisala seksualne veze učenice s profesorima, i dalje se ne stišava.Iako Kurir već danima pokušava da od autorke ovog kontroverznog dela sazna da li je sve to plod fikcije ili autobiografija, kao što većina misli, ona ne želi da se oglašava dok se u „septembru ne vrati s odmora“. Direktor škole Miroslav Macura izjavio je ranije za naš list da se šuška da je Tamara i dalje u vezi s jednim od bivših profesora i da će joj poništiti diplomu ako se dokaže da su joj doturena pitanja za završni ispit. Revoltiran njenim romanom sad je progovorio i njen profesor fizičkog vaspitanja Miroslav Blanuša.Pokušali da joj pomognu- Tamara je psihički bolesna devojka. Napadala je profesore u STS Zemun, proganjala ih, pratila, upadala im u kabinete, zaustavljala ih na hodniku i govorila im da je zaljubljena u njih! Oblačila se provokativno, dekolte, uske i kratke stvari, napadno se šminkala, ma mobingovala je ljude! Svi su se žalili na nju. Prvi bih prijavio kolege da su bili s njom! Ma odveo bih ih u policiju direktno, ali to nije istina! Nastavnici imaju traume od nje. Roman je samo plod Tamarinih želja i problema koje ima - kaže za Kurir Blanuša.Upravo ovaj dugogodišnji sportski radnik je, u romanu Marinkovićeve, bio jedan od retkih koji je odbio tinejdžerkino udvaranje i odveo je kod psihologa.- Bio sam joj kao roditelj, pričao sam s njom bezbroj puta i pokušavao da joj pomognem. Strog sam, zabranjivao sam joj da se oblači provokativno i da beži sa časova. Imali smo korektan odnos i pokušavao sam da je vratim na pravi put. Udvarala se i meni, ja imam unuke, zaboga! Onog trenutka kad sam primetio njeno nenormalno i asocijalno ponašanje, odveo sam je kod psihologa i više puta su pokušavali da joj pomognu, ali uzalud. Drugog mog kolegu je bukvalno proganjala, imao je strašne probleme zbog nje, morao je sam čovek da ide kod psihologa - naglašava Blanuša i dodaje:

Ovde se sve odigralo... Saobraćajno-tehnička škola
Ovde se sve odigralo... Saobraćajno-tehnička škola

Zapušteno vaspitanje

- Tamara je dete razvedenih roditelja, zapuštenog vaspitanja i obrazovanja. Lutala je kroz život, tražila svoj put, imala problematično društvo. Znao sam za njene veze van škole i sve su bile problematične. Posle završetka srednje škole nije ništa upisala, već se zabavljala sa sponzorima kojima može da bude unuka. Sram je bilo za sve što je uradila s ovom knjigom. Saobraćajna škola je za ponos, a ona me je strašno razočarala!U knjizi „Trofeji“ Markovićeva je do detalja opisala srednjoškolske dane tinejdžerke Nataše i njeno zaljubljivanje u profesore, od kojih su neki odbili „udvaranje“, dok su se drugi upustili u intimne odnose s učenicom. Sve je opisano toliko detaljno da većina đaka ove škole u komentarima na internetu tvrdi da je prepoznala sve likove.

Profesor BlanušaTAMARA NE ZNA NI REČENICU DA SASTAVI- Verujem da je Tamaru Marinković zloupotrebila i njome izmanipulisala izdavač Miroslava Petrović, koja je nekad radila u STS Zemun, i čuo sam da je bila problematična. Potpisujem vam životom da Tamara nije napisala tu knjigu, zato što ne zna da sastavi normalnu rečenicu - kaže profesor Blanuša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track