SMRT PACIJENTKINJE U ČEKAONICI Muž Sava: Policiji sam rekao da su lekari krivi
Foto: Marina Lopičić

Istraga u Pančevu

SMRT PACIJENTKINJE U ČEKAONICI Muž Sava: Policiji sam rekao da su lekari krivi

Društvo -

Muž Snežane Ivašku, koju doktori u Pančevu satima nisu pregledali, dao iskaz

Sava Ivašku, muž Snežane Ivašku, koja je u prošlu sredu umrla u Opštoj bolnici u Pančevu nakon što je više od šest sati čekala na pregled, juče je bio na informativnom razgovoru.On je u policijskoj stanici u Pančevu dao iskaz u vezi sa smrću svoje supruge, do koje je došlo, kako veruje, zbog nesavesnog i neprofesionalnog ponašanja lekara.

- Policija je, nakon pisanja medija, brzo reagovala. Pokrenut je postupak i juče sam tim povodom u stanici davao izjavu. Ispitivali su me sat i po. Detaljno sam objasnio sva dešavanja tog dana - kaže Sava za Kurir, ističući da bi njegova žena još uvek bila živa da su je doktori malo ranije primili i odreagovali kad se gušila i povraćala:

- Ispričao sam im da sam suprugu doveo u bolnicu ujutru, u pola 11, a da je ona primljena na odeljenje plumologije tek oko 17.30 časova, kad je i umrla.

Nemam nikakve dileme oko toga ko je kriv što sam ja ostao bez supruge, a sin bez majke. Da su je primili nakon sat vremena čekanja, ili čak dva, ona bi još bila živa! Radi se o nezamislivom nemaru medicinskog osoblja! Moje supruge više nema, ali mora se sprečiti da se ovako nešto nikada ne ponovi - ogorčen je Ivašku.Podsetimo, Kurir je prvi pisao o ovom slučaju, a nakon što se velika bura digla u javnosti, reagovali su MUP, inspekcija Ministarstva zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, koji su pokrenuli istrage povodom tragične smrti Snežane Ivašku.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track