JOVANA IZ SURDULICE RODILA MRTVU DEVOJČICU: Doktor je kriv za smrt naše bebe
Foto: Privatna Arhiva

Otac podneo krivičnu prijavu protiv lekara

JOVANA IZ SURDULICE RODILA MRTVU DEVOJČICU: Doktor je kriv za smrt naše bebe

Društvo -

Marko Savić, čija je verenica Jovana Stanković patila od visokog pritiska u trudnoći i rodila mrtvu devojčicu, tvrdi da njegovoj ženi lekar iz Surdulice Saša Popović nije odredio adekvatnu terapiju

Moje dete rodilo se mrtvo krivicom lekara Zdravstvenog centra u Surdulici Saše Popovića, protiv koga sam podneo krivičnu prijavu zbog nesavesnog lečenja.Moja verenica Jovana Stanković je tokom trudnoće patila od visokog krvnog pritiska, a Popović joj nije prepisao terapiju. To je uzrok smrti naše bebe - tvrdi Surduličanin Marko Savić. Jovana je u nedelju hitno prebačena iz Surdulice u niški Klinički centar zbog sumnje da je plod mrtav. Obavljen je porođaj, ali beba je na svet došla bez znakova života.- Moja supruga nikad nije imala zdravstvenih problema. Tri meseca pred termin dobila je visok pritisak, od 160 sa 100. Pitao sam njenog lekara Sašu Popovića šta da radimo. On je isticao da nema razloga za brigu i da joj je pritisak skočio zbog vremena - kaže Savić.Čekali kontrakcijeDodaje da je Popović tokom cele trudnoće tvrdio da je s trudnoćom sve u redu.- Prošle srede smo otišli kod drugog lekara, jer je Popović bio na godišnjem odmoru. On nam je kazao da je beba spremna i da je potreban carski rez. Ipak, začudio se što moja žena ne pije lekove za pritisak i odmah joj prepisao terapiju. CTG je bio uredan. Na dan termina, 30. jula, zamolio sam Popovića da uradi carski rez, ali on je kazao da čekamo kontrakcije. U nedelju uveče sam došao da je obiđem i video sam da mi je žena uplakana.

- Dete nam se ne čuje. Na ultrazvuku je ustanovljeno da beba nema srčani rad. Tada se pojavio i Popović, vikao je na moju ženu, govorio joj da je kriva za to što se desilo jer se ugojila. Odmah smo upućeni u Niš, a on je krenuo s nama. Pregledali su Jovanu, a doktorka nam je potvrdila da je beba mrtva. Rekla je: „Ljudi, ja stvarno ne znam šta se dešava sa vašim doktorima u Surdulici. Ovo je katastrofa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track