GUŽVE NA SRPSKIM GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka 90, a na Preševu 45 minuta
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Loše prolazno vreme na prelazima

GUŽVE NA SRPSKIM GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka 90, a na Preševu 45 minuta

Društvo -

BEOGRAD - Na putevima u Srbiji od jutros je osetno pojačan saobraćaj a na graničnim prelazima se čeka od 30 minuta do sat i po, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Srbije, vozači čekaju od 60 do 90 minuta, navodi se u saopštenju. Dodaje se da vozači na ulazak u Srbiju preko tog graničnog prelaza čekaju oko sat vremena, dok na graničnom prelazu Šid sa Hrvatskom zadržavanja iznose oko pola sata.

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom se čeka oko pola sata, ali zbog čestih promena u intenzitetu saobraćaja, vozačima je preporučeno da koriste alternativne prelaza Bajmok, Đala, Kelebija ili Bački breg.

Intenzitet saobraćaja pojačan je i na prelazima sa Crnom Gorom, BiH i Makedonijom, gde se, po podacima Uprave saobraćajne policije, vozila u proseku zadržavaju od pola sata do 45 minuta.

Na naplatnim rampama u Srbiji vozači na plaćanje putarine čekaju od 10 do 15 minuta. Vozačima je savetano da imaju više strpljenja i tolerancije, posebno na deonicama gde je saobraćaj usporen zbogo radova, naveo je AMSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track