AUTORKA TROFEJA PRVI PUT SE OGLASILA: Ako se neko prepoznao, to je njegov problem! Ja nisam Nataša!
Foto: Printscreen

Tamara Marinković

AUTORKA TROFEJA PRVI PUT SE OGLASILA: Ako se neko prepoznao, to je njegov problem! Ja nisam Nataša!

Društvo -

Cela Srbija pričala je o Tamari Marinković kada je napisala knjigu "Trofeji", u kojoj se radi o seksualnom odnosu između profesora i maloletnih učenica.

Tamara je u svom prvom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu devojke kojoj je dala ime Nataša, koja ima 17 godina.

Pisala je kako se zaljubila u profesore, a neki od njih su prihvatili izazov tinejdžerke i upustili se u priču sa "zabranjenim voćem".Tamara Marinković gostovala je u jutarnjem programu televizije Pink i tom prilikom izjavila da ona nije devojka iz knjige, i da su događaji u njoj u potpunosti izmišljeni.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

"To je isključivo umetničko delo i plod mog umetničkog doživljaja. Nikoga nisam opisala, to su moji, izmišljeni likovi. Ako se neko pronašao, to nije moj problem, nego njihov. U knjizi nigde ne piše da je u pitanju Saobraćajna škola", rekla je Tamara i dodala: "Ja pišem kratke priče od 12 godine. Prošle godine sam odlučila da napišem roman i napisala ga, a najviše je na mene uticala knjiga "Una" Mome Kapora."

Iako autorka navodi da je knjiga fikcija, ona smatra da svako može da se pronađe u knjizi. "U mojoj knjizi Nataša ima intimne odnose sa jednim profesorom i ima 17 godina, a ja imam 23 godine nikad nisam imala takvo iskustvo", rekla je mlada književnica.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

Većini je čudno odakle takva inspiracija tako mladoj osobi.

"Ja sam Tamara, nisam Nataša, ja sam samo pisac. Ne razumem zašto bi knjiga izazvala bilo kakve posledice. Ja sam napisala i drugu i treću knjigu. Radni naslov je "Kristina", ali je u prvom licu i ne želim da me opet pomešaju sa glavnom junakinjom. Ja ne želim medijsku pažnju".

Tamara je objasnila da je niko nikada nije zvao iz Saobraćajne škole, što potvrđuje njenu priču da je celokupna knjiga izmišljena, kao i događaji u njoj.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track