NEZADOVOLJNI UGOSTITELJI: Guča je bila potpuna propast
Foto: Zoran Šaponjić

Vlasnici kafana traže smenu Odbora Sabora trubača

NEZADOVOLJNI UGOSTITELJI: Guča je bila potpuna propast

Društvo -

Nezadovoljni ostvarenim profitom i postojanjem divljih pivnica, predstavnici dragačevskog Udruženja ugostitelja traže hitnu ostavku nadležnih

Vlasnici 25 kafana, restorana i kafea iz Guče okupljeni u dragačevskom Udruženju ugostitelja tvrde da je ovogodišnji Sabor trubača bio „potpuna propast“ i traže smenu Organizacionog odbora Dragačevskog sabora trubača.Ugostitelji smatraju da je 56. Sabor trubača održan od 10. do 14. avgusta loše organizovan i najavljuju da će, ukoliko članovi saborskog odbora odmah ne podnesu ostavku, pokrenuti peticiju za njihovu smenu.

- Zašto lažete ovaj narod o posećenosti sabora, profitu, zašto lažete da je bilo dobro kad je bilo dno dna? Svi programski sadržaji su loše organizovani, od otvaranja pa do defilea, koji je bio skroman, da ne kažemo sraman - ističu u Udruženju ugostitelja Guče.Oni organizatorima zameraju na tome što je saborašima bilo dozvoljeno da se penju na Spomenik trubaču, kao i na obilju divljih pivnica po Dragačevu.- Svih dana sabora praštali su narodnjaci pod šatrama na razglas, s pevaljkama i go-go igračicama. Otkud divlje pivnice po varošici i oko stadiona, a sve pod patronatom organizatora - navode ugostitelji i podsećaju da Sabor trubača treba da organizuju ljudi koji se bave kulturnim stvaralaštvom, a ne političkom karijerom.Oni zahtevaju i da se ukinu ulazne naplatne rampe u Guču, a organizuju, srede i naplaćuju pristojni parking-prostori, koji bi trebalo da budu osvetljeni, obezbeđeni i čisti.S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track