OD DANAS U SIVU-2: Prvi osnovni sud i Prvo javno tužilaštvo počeli sa radom
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Preseljeni iz Palate pravde

OD DANAS U SIVU-2: Prvi osnovni sud i Prvo javno tužilaštvo počeli sa radom

Društvo -

BEOGRAD - Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu i Prvo javno tužilaštvo počeli su danas da rade u adaptiranim prostorijama zgrade SIV-2 u Bulevaru Zorana Đindjića 104.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo javno tužilaštvo su zajedno sa ostalim sudovima i tužilaštvima preseljeni iz Palate pravde, zbog najavljene rekonstrukcije te zgrade.

Tokom obilaska zgrade, ministarka pravde Nela Kuburović izrazila je zadovoljstvo što je za manje od dva meseca zgrada SIV-2, koja ima 3.000 metara kvadratnih, renovirana i prilagodjena potrebama Prvog osnovnog suda (krivično odeljenje) i Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kuburović je navela da i da je u tu zgradu preneto oko 100.000 predmeta.Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo javno tužilaštvo u Beogradu počeli su da rade u punom kapacitetu, a sudjenja se odvijaju nesmetano.

Danas su na novim lokacijama počeli sa radom i Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo, koji će sa Apelacionim javnim tužilaštvom i krivičnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu raditi u zgradi u Katanićevoj 15, dok će

Više javno tužilaštvo i Prekršajni apelacioni sud raditi u "Maloj Katanićevoj", a Treći osnovni sud i Treće osnovno javno tužilaštvo u Bulevaru Mihajla Pupina 116.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track