ISPOVEST PRETUČENOG PROFESORA IZ KOVAČICE: Zašto su me tukli i kako

Ružan incident

ISPOVEST PRETUČENOG PROFESORA IZ KOVAČICE: Zašto su me tukli i kako

Društvo -

KOVAČICA - Profesor engleskog jezika Goran Herling iz Kovačice, kojeg je u dvorištu njegove kuće pretuklo više napadača, izjavio je da su mu neprihvatljive tvrdnje da je pretučen jer je vređao devojku jednog od napadača

Šta se zapravo zbilo?

U sredu, 31. avgusta u večernjim časovima napadnut sam u svojoj kući. Sedeo sam u sobi sa ulične strane kuće, kada mi je neko zakucao na roletnu i pozvao me po imenu. Na moje pitanje “Ko je?”, nisam dobio odgovor. To mi je bilo sumnjivo. Izašao sam, otvorio kapiju i u istom trenutku dobio udarac pesnicom u lice. Napadač je prošao kroz kapiju sa namerom da nastavi, a ja sam u samoodbrani uzvratio drvenom palicom koju sam dohvatio. Za njim je usledila silueta još jednog napadača, ka kojoj sam zamahnuo palicom, a zatim i treća, kada sam izgubio svest.

U stanju polusvesnosti osećao sam udarce u glavu, jedan za drugim, posle kojih sam u potpunosti omlitavio. Ne znam kada sam došao k sebi. Obe šake su mi bile povređene, otečene i bolne. Bio sam bos jer mi je obuća spala s nogu. Krv mi je liptala iz rana na glavi i slivala se u oči. Oteturao sam se u kuću i kazao supruzi da pozove hitnu pomoć. Šokirana, bezuspešno je pokušavala da ih pozove. Oteturao sam se do komšije koji je pozvao hitnu pomoć i policiju. Čekao sam ih na ulici sedeći ispred kuće. Vreme je prolazilo, a niko nije dolazio, pa je komšija je predložio da me ipak on odveze, što je i učinio. Tamo su mi pružili prvu pomoć, a zatim odvezli u bolnicu. Pregledalo me je više lekara. Čuo sam da neko govori da je u pitanju neki oštar metalni predmet jer je glava svuda rasečena. Glava mi je prilično dugo šivena i stavljene su i brojne kopče. Prenet sam u sobu.Narednih dana su se u medijima pojavili članci o ličnoj pozadini obračuna, sa tvrdnjama koje nikako ne mogu da prihvatim.

Naime, sa koleginicom nisam imao nikakav konflikt tokom godina rada u gimnaziji, a dovoljno sam priseban da u svakoj situaciji izbegnem tu mogućnost, što sam učinio i tog jutra u zbornici, prilikom njenog verbalnog nasrtaja na mene, odmah po dolasku na posao.

Ne prihvatam ni priču da je njen dečko rešio da uzme stvar u svoje ruke zbog toga. Zašto bi dolazio noću, a ne preko dana? Zašto bi došao u moju kuću, a ne u školu? Zašto je sa sobom vodio drugove, umesto da dođe sam? I na kraju, zašto bi raspravljao on, a ne direktorka, koja ima obavezu da bude medijator? Inače, ja njenog dečka niti sam poznavao, niti znao da ga uopšte i ima.

Nisam se bavio nikakvim “obmanjivanjem javnosti”. Jedino što sam radio, bilo je prijavljivanje nepravilnosti rada u ustanovi prosvetnim organima, kao i uzbunjivanjem javnosti povodom toga.

Napominjem da nikada nisam bio član bilo koje stranke i da čak ne izražavam simpatije za bilo koju opciju na lokalnom, pokrajinskom ili republičkom nivou, kaže Herling na Fejsbuk stranici Nova nada, gde takođe ističe da je nezadovoljan pisanjem pojedinih medija o celom slučaju.

Policija je zbog ovog incidenta uhapsila Leonarda Pastora (29) iz okoline Pančeva koji se sumnjiči da je 31. avgusta pretukao Herlinga, dok su mediji objavili da "motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track