Divljanje Zukorlićevih studenata!

Haos u Novom Pazaru

Divljanje Zukorlićevih studenata!

Društvo -
Dekan i akademci muftijinog fakulteta zauzeli zgradu EPS jer im je zbog duga od sedam miliona dinara isključena struja

BEOGRAD - Povlašćeni?!Oko 70 studenata Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, predvođenih dekanom Almirom Pramenkovićem, zauzelo je na nekoliko sati zgradu Elektrodistribucije u Novom Pazaru (ogranka EPS) jer su im radnici isključili struju zbog duga od sedam miliona dinara.

Studenti s fakulteta muftije Muamera Zukorlića nešto posle 14 sati došli su u zgradu i, prema svedočenju radnika Elekstrorasa, zauzeli je ne dozvolivši nikome da uđe ili izađe. Načelnik policije u Novom Pazaru Dragan Terzić kaže da je reč o „mirnom protestu“, odnosno „pregovorima“.

- Nije bilo potrebe za reakcijom policije. Oko 50 studenata došlo je s dekanom kako bi pregovarali sa upravom o otplati duga za struju - rekao je Terzić. Na pitanje zašto je radi jednog računa i duga bilo potrebno pustiti 50 ljudi u zgradu, Terzić odgovara: - Pa oni su došli u pratnji dekana.

Gradonačelnik Meho Mahmutović drugačije gleda na ovu situaciju.

- Kakvi pregovori?! Duguju ogroman novac, a još ih policija štiti! Ovo je samovolja Muamera Zukorlića, koji svoje kriminalne radnje pokušava da sakrije iza studenata - kategoričan je Mahmutović. Dekan Fakulteta za islamske studije Almir Pramenković nije želeo da nam da izjavu.

G. Raković - V. Spasić

EPS: Moraju da plate

U Elektrosrbiji su rekli da su studenti upali u zgradu, u kojoj se u tom trenutku nalazio Vinko Dobrić, direktor Elektrodistribucije Novi Pazar.

- Većih sukoba nije bilo - navode u Elektrosrbiji Kraljevo, u čijem sastavu posluje Elektrodistribucija Novi Pazar. Kažu da je oko 16 sati u zgradu došao zamenik načelnika policije i opštinski tužilac, a da je posle pola sata zgrada odblokirana.

- Kad se uplati prva rata, struja će biti uključena - naveo je Predrag Voštinić, portparol Elektrosrbije Kraljevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track