SVEČANOST U OVČI: Dačić položio kamen-temeljac za 235 stanova za izbeglice iz BiH
Foto: Nemanja Pančić

Stambeno zbrinjavanje

SVEČANOST U OVČI: Dačić položio kamen-temeljac za 235 stanova za izbeglice iz BiH

Društvo -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić položio je danas kamen-temeljac za izgradnju 235 stanova namenjenim izbegličkim porodicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje imaju prebivalište na teritoriji grada.

Kamen temeljac su sa Dačićem položili šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ambasador SAD Kajl Skat, zamenik gradonačenilka Beograda Andrija Mladenović, komesar za izbeglice Vladimir Cucić, te ambasador OEBS Peter Burkhard.

Dačić je tom prilikom istakao da je važno da se posle toliko godina reši pitanje stambenog zbrinjavanja izbeglica što bi dovelo i do zatvaranja kolektivnih centara."Ono što je najvažnije je da bi njihova puna intergracija u društvo bila završena", rekao je Dačić.

Vrednost projekta je 9, 8 miliona evra i deo je regionalnog stambenog projekta koji kako je rekao Dačić treba da reši pitanje stambenog zbrinjavanja nešto više od 16.000 porodica, odnosno oko 47.000 izbeglica u Srbiji.Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track