PLIVA ZA LJUBAV: Padobranac će u sredu preplivati od Novog Sada do Beograda!
Foto: Youtube

Duplo duže od La Manša

PLIVA ZA LJUBAV: Padobranac će u sredu preplivati od Novog Sada do Beograda!

Društvo -

Padobranac iz Zrenjanina, Zoran Sremac, plivaće Dunavom od Novog Sada do Beograda.

Dužina rute je 85km, odnosno kao da pliva preko La Manša tamo i nazad! Ovaj poznati avanturista, padobranac i ronilac, počeće da pliva u sredu (14.9.) iz Novog Sada sa “Oficirca “ kod novog Žeželjevog mosta u 03 h i plivaće do ušća Save u Dunav u Beogradu, u okolini restorana “Dunavska Priča.“ Predviđa da će plivanje trajati približno 15 – 16 sati.– Ovaj poduhvat posvećujem onima koje najviše volim. To su moje ćerke, Lidija i dve Andree. Takođe, duboko sam inspirisan ljubavlju prema roditeljima, kojima bi ove godine bilo 50 godina braka. To je jedino što običan čovek može da uradi, da pokaže onima koje voli koliko su posebni, za šta vredi živeti i za šta se vredi boriti… Ovo je moj način da im pokažem koliko ih volim – rekao je Zoran Sremac.

Za ovaj poduhvat Zoran se pripremao 6 meseci. Pre dve godine je želeo da prepliva La Manš, ali se zbog komplikovane procedure dobijanja dozvola i skupe logistike, ipak odlučio za duplo dužu deonicu Dunavom.

Za logističku podršku i pratnju iz čamca zadužen je Rade Veselinović Gale iz Beograda, veteran srpskog padobranstva i jedan od najboljih ronilaca u zemlji, koji će se brinuti o bezbednosti tokom poduhvata.

(Ilovezrenjanin.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track