Prebačen godišnji plan proizvodnje lignita

Rudarski basen Kolubara

Prebačen godišnji plan proizvodnje lignita

Društvo -
U tom periodu proizvodnja otkrivke iznosila je 17,9 miliona kubika, što predstavlja ostvarenje plana od oko 86 odsto

LAZAREVAC - U prva četiri meseca na površinskim kopovima Rudarskog basena Kolubara proizvedeno je preko 10,24 miliona tona lignita, čime je godišnji plan prebačen za oko četiri odsto.

Na veb sajtu najvećeg ugljenokopa u Srbiji takođe je objavljeno da je u tom periodu proizvodnja otkrivke iznosila 17,9 miliona kubika, što predstavlja ostvarenje plana od oko 86 odsto.

Dodaje se i da je za dvadeset dana maja u Kolubari iskopano preko milion tona lignita i 3,4 miliona kubika jalovine, ili 88,3 odsto bilansa.

Pri tome su tamnavski površinski kopovi u aprilu dali preko 60 odsto ukupne proizvodnje uglja za termoelektrane, čije su deponije bile maksimalno popunjene.

Inače, od 10. maja započete su redovne investicione opravke na kopovima Tamnava - Zapadno polje i Veliki Crljeni, koje će trajati do 5. juna.

Prosečna dnevna proizvodnja uglja u Kolubara, u maju, iznosi 40.000 tona, a TENT-ova dnevna potrošnja je oko 60.000 tona zbog čega će se do početka juna sa deponija dnevno skidati oko 20.000 tona lignita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track