MINISTAR STEFANOVIĆ: Danas otvaranje prijava za direktora policije
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Konkurs za direktora policije

MINISTAR STEFANOVIĆ: Danas otvaranje prijava za direktora policije

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Novom Sadu da će Komisija danas tokom dana ili sutra otvarati prijave kandidata pristigle na konkurs za direktora policije.

Stefanović je rekao novinarima da se na konkurs javilo deset kandidata i da će Komisija prvo utvrđivati da li su sve prijave validne, odnosno da li kandidati ispunjavaju propisane uslove.

"Komisija će na kraju odabrati tri kandidata za koja proceni da su najbolji, a onda ću ja od njih trojice jednog predložiti Vladi Srbije da ga imenuje za tu izuzetno važnu funkciju", rekao je Stefanović, ne želeći da licitira kada će odabrati kandidata kog će predložiti vladi, jer, dodao je, sve zavisi od toga koliko će vremena biti potrebno Komisiji da analizira sve pristigle kandidature i da njemu predloži tri najbolja kandidata.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem posetio Policijsku upravu Novi Sad gde je izvršena primopredaja opreme - zaštitnih balističkih prsluka (pancir prsluka).

Prsluke je Grad Novi Sad nabavio za potrebe organizacionih jedinica Policijske uprave, a u cilju poboljšanja uslova njihovog rada.

Tom prilikom novosadskoj policajki Danijeli Dorić, koja je u civilu uhapsila muškarca nakon potere kroz grad, Vučević je uručio nagradu Grada za taj hrabri čin. Nakon toga Stefanović i Vučević su zajedno sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem, na centralnog gradskom trgu u Novom Sadu - Trgu slobode, prisustvovali demonstraciji projekta "Policajac u zajednici".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track