PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, smanjena vidljivost, prilagodite brzinu!
Foto: Kurir

Stanje na putevima

PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, smanjena vidljivost, prilagodite brzinu!

Društvo -

Povremena kiša, mestimično mokar kolovoz, zahlađenje i nešto niže temperature, u velikoj meri utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, upozorio je danas Auto-moto savez Srbije.

Pri ovakvim vremenskim prilikama povećava se broj saobraćajnih nezgoda, a posebno, ukoliko vožnja i brzina nisu prilagođene ovakvim vremenskim uslovima, navodi se u saopštenju AMSS-a.

Na putevima u planinskim oblastima, niska oblačnost drastično smanjuje vidljivost.

Ovakvo vreme donosi i odrone, najčešći su na putevima kroz stenske useke, a može ih biti, na ulazu i izlazu iz tunela.

Prohodnost puteva je dobra, na autoputevima i putevima I i II reda nema vanrednih zastja u saobraćaju, a na naplatnim rampa, zadržavanja trenunto nisu duža od 5 minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave graničnih prelaza, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 min.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo.

Do 22.9. u 7h saobraćaj će biti obustavljen zbog radova na putnom prelazu pruge Beograd-Mladenovac- Niš- državna granica sa Makedonijom na ukrštanju sa putem II A reda 233 Davidovac-Klenike-granični prelaz Prohor Pčinjski. Vozači će biti obavešteni o adekvatno postavljenoj signalizaciji.

Do 1.10. zbog potrebe izgradnje robne kuće IKEA doći će do izmene u režimu obavljanja saobraćaja na delu državnog puta I/A reda broj 1, od naplatne rampe Bubanj Potok do izlaza Tranšped, u pravcu ka Nišu.

U narednom periodu za saobraćaj će ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, a petkom, subotom i nedeljom samo zaustavna saobraćajna traka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track