VRAĆAJU BORU I RAMIZA: Predsednik Unije Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić prekinuo štrajk glađu
Foto: Printscreen Facebook

Dogovorena saradnja

VRAĆAJU BORU I RAMIZA: Predsednik Unije Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić prekinuo štrajk glađu

Društvo -

PRIŠTINA - Predsednik Unije Crnogoraca Kosova, Slobodan Vujičić prekinuo je štrajk glađu nakon što je postigao dogovor sa nadležnima Opštine Priština da se u pristojnom vremenskom periodu vrati bista narodnog heroja i borca protiv fašizma Bora Vukmirovića i pronađe trajno rešenje za očuvanje spomenika Bora i Ramiza u Prištini.

Vujičić i nadležni Opštine Priština usaglasili su se da se odmah postavi tabla sa natpisom Radovana Zogovića u ulici koja nosi njegovo ime, kao i da se ista više ne preimenuje u neko drugo ime kako je to činjeno u više navrata do sada.

Ujedno je dogovoreno da se nastave intezivni razgovori kako bi se u Prištini započela konkretna saradnja koja je potpuno bila zamrla unazad dve godine.

"Buduća saradnja će biti usmerena ka unapređenju sveukupnog položaja crnogorske zajednice i pune zaštite naseg identiteta u glavnom gradu Kosova, ali i napora da se zaštite od zaborava oni Crnogorci koji su dali nemjerljivi doprinos razvoju Kosova. Bez sumnje među takvim Crnogorcima su i Radovan Zogović, Boro Vukmirović, Branko Zogović koji je osnivac Kliničko-bolničkog centra u Prištini i drugi", saopštili su iz Unije Crnogoraca Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track