STEFANOVIĆ O SAMITU O IZBEGLIČKOJ KRIZI: Srbija nije zadovoljna, nismo čuli konkretna rešenja
Foto: Dado Đilas

Bez rešenja

STEFANOVIĆ O SAMITU O IZBEGLIČKOJ KRIZI: Srbija nije zadovoljna, nismo čuli konkretna rešenja

Društvo -

Srbija ne može biti veoma zadovoljna Samitom o izbegličkoj krizi koji je održan u Beču, jer nije čula konkretna rešenja, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Srbija je, kaže Stefanović, istakla da je dobila ubedljivo najmanje novca od svih država koje se nalaze u ovom delu Evrope i ukazala koliko je to malo i koliko Srbija čini i ulaže da migrantska kriza bude što manja, izjavio je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Stefanović je izjavio da se premijer Aleksandar Vučić obratio učesnicima skupa na kojem je razgovarano vrlo otvoreno o poteškoćama koje imaju sve zemlje u mirantskoj krizi.

"Ne mogu reći da Srbija može biti veoma zadovoljna Samitom, jer nismo čuli konkretna rešenja", istakao je Stefanović koji je bio član srpske delegacije na skupu koji je inicirao austrijski kancelar Kristijan Kern.

Dodaje da je Srbija istakla da je dobila ubedljivo najmanje novca od svih država koje se nalaze u ovom delu Evrope.

"Nismo kukali, niti je premijer molio, ali smo ukazali koliko je to malo i koliko Srbija čini i ulaže da migrantska kriza bude što manja", objasnio je ministar Stefanović.

Kaže da je traženo da se novac, koji se dodeljuje ne daje samo nevladinom sektoru, zato što on ne učestvuje u upravljanju migrantskom krizom.

PREMIJER SKRATIO BORAVAK U NJUJORKU: Vučić stigao u Beč na Samit o izbegličkoj krizi

"Ne tražimo novac za neke kojima je to postao biznis. Za nas migrantska kriza nije postala biznis, tražimo novac za vojsku i policiju, državne organe koji učetstvuju u upravljanju migrantskim centrima, zaštiti granice i slično", naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, sve zemlje su se složile da je potrebna čvršća kontrola spoljne granice EU, zaštita od ilegalnih prelazaka, ali i razmišljaju kako da se investira u zemlje porekla migranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track