Anastasija, uz tebe smo

Anastasija, uz tebe smo

Društvo -
Kurir ispratio dvogodišnju devojčicu koja ne vidi, ne hoda i ne priča na operaciju

BEOGRAD - Srećno!Anastasija Kostić (2), devojčica kojoj je saobraćajna nesreća oduzela mogućnost da vidi, hoda i govori, ovog ponedeljka biće operisana na klinici u Beču. Kurir je porodicu Kostić juče ispratio na put, a Anastasiji poželeo uspešan tretman matičnim ćelijama i brz oporavak.

- Hvala vam, baš ste nas prijatno iznenadili! I juče su nam bili prijatelji i rođaci, svi žele da vide bebu pre nego što odemo - rekla je užurbana Branka, majka male Anastasije.

Dodala je da je pod velikim stresom zbog organizacije puta, a i ishod operacije stalno joj je na pameti.

- Hvala bogu, ona oseća da negde idemo, pa je poslednjih dana mnogo mirnija - ispričala je Branka, istovremeno pakujući stvari, oblačeći Anastasiju i puštajući omiljenu dečju pesmicu.

Rekla nam je da se grozno oseća, da se mnogo brine, ali da je tek očekuje period iščekivanja.

- Rezultate ćemo znati tek posle tri do šest meseci. Do tada ostaje samo da se nadamo - zaključila je na kraju i dodala da se još jednom zahvaljuje direktoru „Srbijagasa” Dušanu Bajatoviću, koji je u našem listu pročitao tekst o strahotama kroz koje prolaze i rešio da odvoji svih 17.000 evra, koliko je bilo potrebno za operaciju.

(S. I.)

Pomogla i deca iz škole

Porodica Kostić istakla je da su akciju prikupljanja novca za njihov odlazak u Beč pokrenuli i OŠ „Gavrilo Princip” iz Zemuna i „Nadežda Petrović” sa Novog Beograda.

- Zahvaljujemo se osmakinji Irini Osmokrović, koja je pokrenula inicijativu. Takođe, hvala i firmi iz Ljubovije koja je uplatila novčana sredstva - kaže Momčilo Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track