Najnovije vesti

FOTO KAD OLOVKOM CRTA SRCE: Nesvakidašnji slikarski talenat dečaka Dušana (14) ostaviće vas bez daha
Foto: Facebook

Mladi Novobeograđanin radi i na svojoj enciklopediji

FOTO KAD OLOVKOM CRTA SRCE: Nesvakidašnji slikarski talenat dečaka Dušana (14) ostaviće vas bez daha

Društvo

"Ja sam Dušan Krtolica iz Beograda i imam 14 godina." Zvuči kao početak predstavljanja jednog sasvim običnog dečaka, ali se iza njega krije jedna krajnje neobična priča.

Naime, Dušan je već kao dvogodišnjak počeo da crta, a njegovi roditelji su nesvakidašnji slikarski talenat prvi put primetili tek dve godine kasnije.

Kako je sam Dušan na svojoj Fejsbuk stranici objasnio, mama i tata su mislili da je to tek slučajnost.

"Nastavio sam da slikam. Posle izvesnog vremena, kako je moj rad postajao sve bolji i bolji, složili smo se da je vreme da krenem u slikarsku školu, koju i danas pohađam", počinje svoju priču ovaj mladi Novobeograđanin, kojeg već porede sa renesansnim nemačkim umetnikom Albrehtom Direrom.

On otkriva i da, pored strasti prema slikarstvu, podjednako voli i knjige, pogotovo one kroz koje je upoznaje životinje i prirodu i u kojima pronalazi inspiraciju.

"Sada već veliki broj životinja crtam iz glave. Imao sam šest samostalnih izložbi, koje je posetilo mnogo ljudi. To me je učinilo veoma srećnim", podelio je ovaj talentovani dečak prošle godine svoje ushićenje sa pratiocima na društvenim mrežama i dodao da uveliko radi na pripremi svoje enciklopedije o preistorijskim životinjama.

"Pripremam crteže i radim na tekstu. Imam brojne ideje i želje koje težim da ostvarim", rekao je Dušan.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...