Nema lečenja bez knjižice

Nema lečenja bez knjižice

Društvo -
Građani bi do 3. juna trebalo da izaberu bar jednog lekara kako bi mogla da im bude overena zdravstvena knjižica. Do sada svog doktora ima 6,7 miliona ljudi

BEOGRAD - Rok ističe!Građani bi do 3. juna trebalo da izaberu bar jednog lekara kako bi mogla da im bude overena zdravstvena knjižica, a ako to ne učine do tada, za lekara će moći da se opredele i u narednom periodu, prenosi Tanjug. Uslov za overu knjižica je i da poslodavci osiguranicima redovno uplaćuju doprinose za zdravstveno osiguranje.

Pomoćnica ministra zdravlja Zorica Pavlović rekla je ranije Tanjugu da će oni koji ne budu imali overene knjižice moći da dobiju hitnu medicinsku pomoć besplatno, na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, ali ne i „potpunu“ lekarsku pomoć. Pavlovićeva je navela da je, prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, do sada lekara izabralo 6,7 miliona građana, tačnije oko 81 odsto.

Pavlovićeva je objasnila da građani i u avgustu i u septembru mogu da izaberu lekara i overe knjižicu, a potom i da dobiju lekarsku pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track