OČAJNA BEOGRAĐANKA MOLI: Pomozite mi da nađem sina (2) koji je nestao u avgustu!
Foto: Printscreen FB

Otac odveo dete

OČAJNA BEOGRAĐANKA MOLI: Pomozite mi da nađem sina (2) koji je nestao u avgustu!

Društvo -

BEOGRAD - Pokucala sam na sva vrata, policija je raspisala poternicu za Draganom i mojim sinom. Međutim, već dva meseca o njima ni traga ni glasa...

Drhtavim glasom, ovim rečima započinje svoju priču Sanja Bubalo (43) iz Beograda, majka dvogodišnjeg Dimitrija kojeg je njegov otac Dragan Stepanović, sa kojim je bila u vezi, nasilno odveo od nje 20. avgusta ove godine.

Kako priča nesrećna žena, koja ima još troje dece iz prethodnog braka, za Draganom i dečakom je policija raspisala potragu, ali traga o njima nema već dva meseca.

- Starateljstvo nad Dimitrijem je dodeljeno meni, a Dragan je u centru za socijalni rad potpisao da je saglasan sa tim. Ipak ja nisam odustala od suda i trebalo je da sledeće ročište imamo 31. avgusta. Međutim, on je pobegao i odveo dete 10 dana pre toga - objašnjava Sanja.

Za Draganom Stepanovićem, koji ima prijavljeno boravište na teritoriji Francuske, čije ima i državljanstvo, raspisana je poternica nakon što se nije pojavio na suđenju.

Ipak, Sanja strahuje da je odveo sina u Francusku.

- On godinama živi u Francuskoj, a u Banovce gde ima kuću dolazi s vremena na vreme. I on, ali i naš sin imaju dvojno državljanstvo. Međutim, dečakov pasoš je kod mene. U Francusku je mogao samo da ga prokrijumčari, ali nadam se da to nije uradio jer njegov telefon i dalje zvoni - priča Sanja.

Ona je od suda tražila da se locira Draganov mobilni.

- Njegov telefon zvoni, ali čudno. Mislim da je preusmerio pozive na neki drugi broj. On se nikome nije javljao, pa čak ni rodbini koju je ispitala policije. Dragan je sina video nekoliko puta od kada sam se porodila. Nikada mu nisam branila da ga vidi. Tog dana kada ga je odveo ja sam bila u njegovoj porodičnoj kući u Banovcima, dovela mu Dimitrija i otišla sa starijom ćerkom kod lekara. Kada sam se vratila, sve je bilo zatvoreno. Odmah sam policiji prijavila nestanak - priseća se Sanja.

Dodaje i da moli sve ljude da ako primete dečaka i njegovog oca, da to prijave najbližnoj policijskoj stanici.

- On je morao u prodavnicu, da izađe na ulicu. Ja sam obišla sve što sam mogla, obraćala sam se svima. Policija radi svoj posao, ali ni oni ne mogu da ih nađu. Nadam se da će neko da ih vidi i to odmah javi policiji. Moj Dimitrije je mali, bukvalno sam ga do juče dojila. Previše je mali da se na takav način odvoji od majke - kroz suze priča naša sagovornica i kaže da dečakov otac vozi plavi kombi “pežo 807”, francuskih tablica.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track