(FOTO) SAJAM MEDIJA: Štand Adrija medije posetile hiljade ljudi
Foto: Nebojša Mandić

Rekordno interesovanje za izdanja „Adrija medija grupe“

(FOTO) SAJAM MEDIJA: Štand Adrija medije posetile hiljade ljudi

Društvo -

Uz plejadu poznatih ličnost, poslednjeg dana Sajma ugostili smo legendarnu glumicu Evu Ras, koja je otkrila da je tu došla samo zbog AMG

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

Štand najveće medijske kuće na zapadnom Balkanu „Adrija medija grupe“ na ovogodišnjem Sajmu medija imao je rekordan broj posetilaca!Nezapamćeno interesovanje za izdanja i aktivnosti na štandu AMG obeležilo je prethodne dana Sajma medija, a naš štand posetilo je više hiljada ljudi.Poslednjeg dana sajma, Njuzvik Srbija je na štandu AMG predstavio svoj program u saradnji sa Britanskim savetom (British Council Srbija). Najviše pažnje privukao je razgovor novinara ovog magazina Aleksandra Đuričića, pisca biografije Pavla Vuisića „Posle fajronta“, sa glumicom Evom Ras o slavnom glumcu i knjizi koju će AMG uskoro izdati.Legendarna glumica Eva Ras otkrila je da pet godina nije posećivala Sajam, a ove godine je, kako kaže, to učinila samo zbog „Adrija medija grupe“.- Veoma sam srećna što će knjiga o Pavlu Vuisiću opet biti objavljena, volim tu knjigu i u njoj je pisano o mom prijateljstvu s Pavlom. Inače, obožavam da čitam Njuzvik, to mi je omiljeni list, kao i Kurir - rekla je Eva Ras.Aleksandar Đuričić, autor knjige „Posle fajronta“, istakao je da mu je veoma drago da je AMG prepoznao vrednost knjige i što će čitaoci ponovo moći da uživaju u njoj:- Knjiga je prvi put objavljena 2009. i zapalila je Jugoslaviju, odnosno region. To nije samo priča o glumi, to je priča o raskošnom životu, boemskom, glumačkom... Knjiga će sada naročito dobiti na značaju jer su tu neke epizode i priče s ljudima koji više nisu sa nama, kao što su Dragan Nikolić, Dušan Ilić, Ružica Sokić...Privukao je dosta pažnje i razgovor s Markom Čkonjevićem, distributerom filma „Dobra žena“, koji prvi put režiserski i scenaristički potpisuje Mirjana Karanović, koja u filmu igra i glavnu ulogu. U narednom broju magazin Njuzvik će DVD izdanje ovog filma deliti kao poklon svojim čitaocima. Potom je tu i razgovor sa književnikom i novinarom Muharemom Bazduljem o Vilijamu Šekspiru povodom obeležavanja 400 godina od smrti ovog pisca. Tokom čitavog dana posetiocima su deljene razglednice i bukmarkeri s likom i porukama Vilijama Šekspira, koje je Njuzvik štampao u posebnim i limitiranim serijama. Posetiocima je predstavljena i kolekcija kratkih filmova #ShakespeareLives, koji daju savremenu interpretaciju Šekspirovih dela.

Marko Čkonjević
Marko Čkonjević

Posetioci oduševljeniPROGRAM ZA SVE UZRASTETokom trajanja Sajma, AMG je svoje čitaoce obradovao brojnim atraktivnim sadržajima, interesantnim gostima i dešavanjima. Posetioci su mogli da na video-zidu uživo prate uključenja Kurirovog video-tima sa najznačajnijih događaja u gradu. Svi zainteresovani imali su priliku i da pomoću VR naočara prošetaju kroz redakcije svojih omiljenih izdanja AMG, kao i da budu ovekovečeni na specijalnoj naslovnici lista Kurir. Najveće redove formirali su najmlađi posetioci, koji su se uz VR naočare provozali rolerkosterom.

Uvaženi gostiVIRTUELNO OBILAZILI REDAKCIJEPrethodnih dana Sajma gosti štanda AMG bili su Ivica Dačić, potpredsednik Vlade, glumica Branka Veselinović, košarkaši Milica Dabović i Stefan Birčević, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, koji je iskoristio priliku da pomoću VR naočara virtuelno obiđe našu redakciju. Naš štand su posetili i bivši predsednik Predsedništva SFRJ Borislav Jović, koordinatorka sigurnih kuća Vesna Stanojević, glumica i spisateljica Iva Štrljić, voditeljka Irina Radović i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track