OPREZNO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, vidljivost smanjena
Foto: Kurir

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Kolovozi mokri, vidljivost smanjena

Društvo -

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju mokri kolovozi i smanjena vidljivost zbog kiše, sumaglice, niske oblačnosti i magle, upozorio je Automoto savez Srbije (AMSS).

Vozačima se savetuje da smanje brzinu i povećaju odstojanje izmedju vozila, jer je zbog mokrih kolovoza duži zaustavni put, a voda prekriva oštećenja na koja mogu dodatno ugroziti bezbednost u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Na Ibarskoj magistrali još danas na snazi je izmena režima saobraćaja u zoni petlje Vrbin potok kod Orlovače, zbog radova na razdelnom pojasu. Zatvorene su preticajne trake u oba smera.

Kako je najavljeno, na putu Zaječar - Knjaževac, kod Grljana, u sredu 9. novebra u 15.30 biće obustavljen saobraćaj, a putnička vozila biće preusmerena na alternativni pravac.

Zbog radova na uklanjanju starog i postavljanju novog sloja asfalta na putu izmedju Rume i Šapca u blizini mesta Klenak i Jarak, koji bi trebalo da traju do 9. novembra, vozačima se savetuje oprezniju vožnja i više strpljenja, jer se saobraćaj odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici Topola - Rudnik izmenjen je režim saobraćaja zbog periodičnih radova na održavanju puta. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom, a izmene bi trebalo da traju do 15. novembra.

Na putu Bogdanovića brdo - Divčibare u toku su radovi na sanaciji pet klizišta u opštinama Mionica i Koceljeva. Saobraćaj se za vreme radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a izmene bi trebalo da budu ukinute 15. januara.

Danas nije najavljeno potpuno obustavljanje saobraćaja na autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, kod Čiflika, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track