(FOTO) NEKA MU JE SREĆNA PENZIJA: Ovako su se studenti oprostili od profesora Čede Čupića
Foto: Dado Đilas

Na faks dolazi prevozom i obožava čaj od nane

(FOTO) NEKA MU JE SREĆNA PENZIJA: Ovako su se studenti oprostili od profesora Čede Čupića

Društvo -

BEOGRAD - Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić uskoro ide u penziju, a tim povodom neki njegovi studenti poželeli su mu srećan odlazak i to, kako moderan život nalaže, baš na Fejsbuku!

Čupić predaje sociologiju, političku antropologiju i medijsku etiku, a u oproštajnom intervjuu Originalu navodi se da je ovaj profesor na fakultet dolazi gradskim prevozom i najviše voli čaj od nane i kamilice.

Studenti su mu na društvenim mrežama poručili "Neka mu je srećna penzija!"...

... a on je u pomenutnom oproštajnom intervjuu naglasio da svakoj generaciji kaže da se pazi foto-kopija, a da knjigu nosi kraj srca, da bi mogla i da ih ogreje.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

- U moje vreme, učitelji i profesori su bili prava gospoda, počev od toga kako su se oblačili, preko higijene i velikog raspoloženja koje su prenosili na nas. U sve profesore sam gledao kao u katedrale! Ali bili su i izuzetno strogi. Ja i danas sanjam profesorku latinskog kako me ispituje, pa se probudim ujutru i pomislim - kakav hohštapler, profesor univerziteta, a ne zna nastavke treće deklinacije", ispričao je Čupić kakvi su profesori bili nekad, a kakvi su sad.

(EPK/Original/Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track