UŽIVAJTE U DANAŠNJEM DANU, ZAŽELEĆETE SE SUNCA: Sutra hladno s kišom, a evo kad će SNEG!
Foto: Jelena

Večeras kiša

UŽIVAJTE U DANAŠNJEM DANU, ZAŽELEĆETE SE SUNCA: Sutra hladno s kišom, a evo kad će SNEG!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će sutra, u subotu 12. novembra, biti oblačno, hladnije i vetrovito, mestimično s kišom, posle podne u planinskim predelima sa snegom.

Jutarnja temperatura će se kretati od 5 do 8, a najvisa dnevna od 9 do 13 stepeni, ali će u toku noći biti u osetnijem padu, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod. Više padavina se očekuje na jugu i jugozapadu. Krajem dana i u toku noći sneg se ponegde očekuje i u nižim predelima. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i planinskim predelima jak, na jugu Banata sa olujnim udarima, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni.

Foto: RHMZ printscreen
Foto: RHMZ printscreen

U Beogradu će biti oblačno, hladnije i vetrovito, povremeno s kišom. U drugoj polovini noći u višim delovima grada moguća je pojava susnežice i snega. Jutarnja temperatura biće oko 8, najviša dnevna oko 11 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 19. novembra, u nedelju će biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabim padavinama. Ujutro i pre podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje, najpre na severu i zapadu. Vetar umeren i jak severni, severozapadni, krajem dana u slabljenju.

Foto: Jelena Vučetić
Foto: Jelena Vučetić

Zatim, do kraja perioda suvo, u većini mesta sunčano. Od ponedeljka do četvrtka ujutro mraz i magla, u toku dana hladno, samo će se u nižim predelima magla zadržati i duže pre podne. Od četvrtka očekuje se postepen porast jutarnje i dnevne temperature.

Kad će da se sve zabeli?Na Kopaoniku je tokom noći padao sneg kojeg ima mestimično i na kolovozu zbog čega je obavezna upotreba zimske opreme. Vremenske prilike, kao i prohodnost puteva, bolja je u odnosu na predhodne dane. Vozače očekuju uglavnom suvi kolovozi, sem na području Vranja, Kuršumlije, Kruševca, Kraljeva, Požege i Smedervske Palanke gde su zbog magle ili sumaglice oni vlažni.

Foto: Jelena Vučetić
Foto: Jelena Vučetić

Sneg je u narednim danima moguć samo u planinskim predelima i, eventualno, na severu Vojvodine, ali je verovatnoća za to jako mala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track