KAD IM SE PONUDE IMENA 6 POLITIČARA, GRAĐANI SRBIJE KAŽU: Posle Tita najbolji je...Svi ga znate!
Foto: Beta

Istraživanje

KAD IM SE PONUDE IMENA 6 POLITIČARA, GRAĐANI SRBIJE KAŽU: Posle Tita najbolji je...Svi ga znate!

Društvo -

BEOGRAD - Kad im se ponude imena šest političkih lidera, građani Srbije kažu da je najbolji bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito, dok je tik iza njega aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić, pokazalo je objavljeno istraživanje Istraživačko-izdavačkog centra Demostat.

Za Tita se izjašnjava 32 odsto ispitanika, dok je za Vučića njih 31 odsto, navodi list koji je imao uvid u istraživanje. Sledeće ime za koje su se ispitanici odlučili je bivši premijer Srbije Zoran Đinđić sa 11 odsto glasova.

Daleko iza njega je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević sa tri odsto glasova dok su bivši predsednici Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica dobili po dva odsto glasova.

Istraživanje, koje je urađeno u oktobru 2016. na reprezentativnom uzorku od 1.500 ispitanika putem neposrednog ličnog intervjua "licem u lice", osmislio je, realizovao i interpretirao istraživacki tim Istraživačko-izdavačkog centra Demostat, kojim je rukovodio sociolog Srećko Mihailović.

Istraživanje se bavi i drugim temama, pored ostalog, kako žive građani Srbije, čega se plaše i da li imaju nadu u promenu nabolje, odnosom građana prema demokratiji i političkim partijama, ali i šansama predsedničkog kandidata vlasti i opozicije na izborima iduće godine.Kako ja najavljeno, nalazi će detaljnije biti predstavljeni na konferenciji za novinare u sredu.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track