POSLE STATUSA NA FEJSBUKU: Novinarka iz Novog Pazara i njenoj desetomesečnoj bebi pretili smrću
Foto: Aleksandar Nićiforović - Kurir

Aktivistkinja Udruženja samohranih roditelja

POSLE STATUSA NA FEJSBUKU: Novinarka iz Novog Pazara i njenoj desetomesečnoj bebi pretili smrću

Društvo -

NOVI PAZAR - Novinarki iz Novog Pazara i aktivistkinji Udruženja samohranih roditelja “Zajedno” Sajmi Redžepefendić upućene su uvrede i pretnje smrću na društvenim mrežama zbog statusa koji je objavila na Fejsbuku.

- Njen status je objavio jedan lokalni internet portal i nakon toga su krenule uvrede eksplicitnog sadržaja, pretnje, pa i pretnje prebijanjem, smrću, pa čak i smrću njene desetomesečne bebe – saopštilo je Udruženje “Zajedno” koje je od državnih organa zatražilo da adekvatno reagujubi kazne osobe koje su pretile.

Redžepefendić je prošlog četvrtka na Fejsbuku napisala da su se Udruženju “Zajedno” obratile dve samohrane majke čija deca su doživela neprijatnosti u obrazovnim ustanovama Islamske zajednice u Srbiji.

Iz ovog udruženja napominju da se njihova aktivistkinja ogradila od trenutne situacije u Novom Pazaru, u kojoj je Islamska zajednica akter, te da njen status na društvenoj mreži nije usmeren protiv te ustanove.

Pretnje Sajmi Redžepefendić osudilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije koje je pozvalo Tužilaštvo i policiju Novog Pazara da najhitnije identifikuju autore pretećih poruka i protiv njih pokrenu postupak.

Policijskoj upravi u Novom Pazaru slučaj je prijavljen 20. novembra a protiv lica koja su pretila novinarki Sajmi Redžepefendić podneta je krivična prijava.

Ovo nije prvi put da je novinarka Sajma Redžepefendić izložena uvredama i pretnjama.

A. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja