Bivši obaveštajac ne zna ni za kakvo suđenje

(KURIR TV) BOŽA SPASIĆ O UDBI I PRESUDI ZA UBISTVO: HADRIJA je bio AGENT, ali ja ga nisam poznavao!

Društvo -

BEOGRAD - Nisam dobio nikakav poziv ni za kakvo suđenje, verovatno je reč o privatnoj tužbi, rekao je za Kurir Božidar Spasić, nekadašnji obaveštajac Službe državne bezbednosti reagujući na vest o navodnoj presudi za ubistvo albanskog emigranta Envera Hadrija.

Kako je radila UDBA, za koga je i kako radio agent Hadrija pogledajte na snimku Kurir TV...

- Ovde se verovatno radi o privatnoj tužbi njegove ćerke Teute, koja stoji u belgijskom sudu i o kojoj ja ništa ne znam, a sama vest da sam osuđen prosto me je iznenadila i mogu da kažem da je plasirana samo da bi bila plasirana - rekao je Spasić ekskluzivno za Kurir TV, iz svog doma u kojem je primio našu ekipu.

Spasić je naglasio da je 2007. u Beogradu boravila briselska kraljevska policija u vezi sa slučajem Hadrija, ali da su sve što su znali u tom trenutku bila samo nagađanja. Spasić je prethodno, u današnjoj ekskluzivnoj telefonskoj izjavi Kuriru, potvrdio da je svojevremeno saslušan o tom slučaju, ali da mu je još tada rečeno da nikakvih dokaza protiv njega nema.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Andriju Draškovića nikad u životu nisam video, niti sam se sreo s njim, događaje o njemu samo sam pratio iz novina, a Vukotića sam sreo jednom davno, 1992. godine... - kaže Spasić ekskluzivno za Kurir TV.

- Kad je reč o Hadriju, on je bio agent UDBA, ali ja ga nisam poznavao - rekao je Spasić dodajući da ima poruku za čitaoce Kurira da se eto sudi njemu, a da on za to i ne zna, ali da se nikako ne sudi nekome ko je sekao glave ili vadio organe.

Spasić je ukazao i da čitavo pominjanje ovog suđenja nije slučajno u trenutku kada se osniva sud koji treba da sudi za zločine koje su počinili pripadnici OVK.

Podsetimo, Hadrija je ubijen u Briselu februara 1990. godine, a Spasić je i nedavno za Kurir tim povodom izjavio da je o tom slučaju saslušan još pre 8 godina kao i da mu je još tada rečeno da protiv njega nema nikakvih dokaza pa mu sada nije jasno o čemu je ponovo reč.

(S.Đ.P./R.N./EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja