OBRT ZA VIOLETU OBOLELU OD RAKA: Jura samohranoj majci ponudila novi ugovor
Foto: Facebook Printscreen

Posle pritiska javnosti

OBRT ZA VIOLETU OBOLELU OD RAKA: Jura samohranoj majci ponudila novi ugovor

Društvo -

NIŠ - Samohrana majka Violeta Petrović, obolela od karcinoma, dobiće novi ugovor od kompanije Jura, saopšštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Bulatović kaže da je dobio pismo od Jure u kojem poslovodstvo kompanije navodi da nisu bili svesni okolnosti i specifične situacije u kojoj se Violeta našla, nakon što joj je istekao ugovor koji je imala na određeno vreme, a u međuvremenu je obolela od karcinoma.

On je tim povodom održao pres konferenciju u Nišu i izrazio zadovoljstvo zbog raspleta situacije."Učinili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u rešavanju ovog problema. Razgovarali smo pre svega sa njom, pa sa rukovodstvom i direktorima korporacije Jura. Dobili smo odgovor u kome se kaže da je korporacija rešila da iz moralnih i humanih razloga pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti i ponudi joj ugovor", rekao je Bulatović.

On je zahvalio predstavnicima kompanije, ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svima koji su pomogli u rešavanju problema.Violeta Petrović je u međuvremenu izjavila da je ranije danas bila kod gradonačelnika Bulatovića i da su razgovarali o svemu i da je on rekao da će učiniti sve da joj pomogne i da se reši ova situacija.

"Hvala" mu na tome, rekla je Petrović i objasnila da je kod gradonačelnika NIša prethodno bilo i poslovodstvo Jure, a da je zatim ona zajedno sa inspektorkom rada razgovarala sa Bulatovićem.On ih je, kaže, obavestio da su mu njeni poslodavci rekli da će u toku dana doneti odluku i javiti šta su odlučili o njenom slučaju.Petrović je dodala da je ceo slučaj došao i do ministra Aleksandra Vulina i da i on čini sve što može da joj pomogne i da bude zaštićena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track