Najnovije vesti

BRUKA PREDSEDNIKA AKB: Advokat optužen za seksizam!
Foto: Nebojša Mandić

Skandalozno

BRUKA PREDSEDNIKA AKB: Advokat optužen za seksizam!

Društvo

Slobodan Šoškić upućivao koleginicama neprimerene izjave poput: „Ono što ti želiš, ne mogu da ti pružim“, pa se našao pred disciplinskim organima Komore

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Slobodan Šoškić optužen je za seksizam!On je prilikom obraćanja advokaticama na skupštini Komore 24. septembra 2016. izgovorio više seksističkih rečenica, zbog čega je protiv njega podneta prijava disciplinskom tužiocu AKB, saznaje Kurir. Ukoliko slučaj dobije epilog na Disciplinskom sudu AKB i optužbe za seksizam budu dokazane, Šoškiću preti novčana kazna ili čak privremeno ili trajno oduzimanje dozvole za rad!Zgroženi- Većina advokata je na pomenutoj skupštini bila zgrožena manirom predsedavajućeg Šoškića, koji je imao više seksističkih izjava. One su glasile: „Ono što ti želiš, ne mogu da ti pružim“, „Ako se budeš popela još jednom, dizalicom ćemo te izbaciti“, kao i „Ah, ove žene... Moram da postanem žena da bih mogao ovako da pričam.“ To su bile reči upućene advokaticama Zori Dobričanin Nikodinović, Mileni Mitić i Jeleni Vučković - kaže izvor Kurira iz advokatskih krugova.Međutim, Šoškić odbacuje optužbe i kaže da u njegovim izjavama nema ničeg spornog.Sve negira- To nisu seksističke izjave, tu nema ni naznaka o seksu, nema ničeg uvredljivog i malicioznog. Zašto bi bio seks? Je l‘ ja ne mogu ženskom biću da dam nešto što nije seks? Evo, izgleda da ne mogu. Ako ste zlonamerni, onda u tim izjavama možete da vidite neke aluzije. Širok je dijapazon asocijacija. A konkretno izjava: „Ono što ti želiš, ne mogu da ti pružim“ odnosi se na davanje reči.

Tužilac Ðorđe SimićPRESLUŠAVAMO ŠOŠKIĆEVE IZJAVEĐorđe Simić, zamenik disciplinskog tužioca AKB, potvrdio je za Kurir da je stigla prijava protiv Šoškića, ali dodaje da ne može sada detaljnije da govori o slučaju koji je u toku:- Službenim putem smo zatražili audio-zapis od AKB sa pomenute skupštine kako bi se on preslušao, a zatim i odlučivalo o osnovanosti prijave.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...