OTAC GARDISTE MOLI DA SE OTKRIJE ISTINA Ne mrzimo Vuka, samo želimo da znamo kako su deca nastradala
Foto: Dragana Udovicic

Godinama traži istinu

OTAC GARDISTE MOLI DA SE OTKRIJE ISTINA Ne mrzimo Vuka, samo želimo da znamo kako su deca nastradala

Društvo -

Ne mrzim ja ni Vuka, ni Tadića ni Krgu, ali neko treba da odgovara i ako neko nešto zna i ako je nešto krio, kaže Janko Jakovljević

BEOGRAD - Janko Jakovljević, otac ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića, moli bivšeg ministra Vuka Jeremića da kaže šta zna i pomogne da se što pre otkrije ko im je ubio decu.

- Tražimo pravdu 12 godina, bijemo bitku i ko je kriv neka odgovara za svoja dela, jer mi smo izgubili decu. Ne mrzim ja ni Vuka, ni Tadića ni Krgu, ali neko treba da odgovara i ako neko nešto zna i ako je nešto krio neka odgovara. Nama je svačija pomoć dobrodošla u rasvetljavanju te tragedije. Da li je Vuk, da li je Tadić ili Krga, nebitno, žalosno je, makar sa ljudske strane. Zašto, ako su nešto znali, za 12 godina nisu ništa rekli - rekao je Jakovljević za Kurir.

Ubijeni gardisti... Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović
Ubijeni gardisti... Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović

Advokat porodica stradalih gardista u Topčideru, Olgica Batić danas je poručila da porodice ubijenih zaslužuju istinu i da Vuk Jeremić treba da kaže sve što zna o ovom slučaju! Batićeva dodaje da ne razume zašto se digla tolika prašina jer je bivši šef diplomatije Vuk Jeremić pozvan u SBPOK samo da da svoja saznanja, a ne kao okrivljeni.

Podsetimo, Služba za organizvani kriminal MUP Srbije (SBPOK) uručila je danas poziv bivšem šefu diplomatije Srbije i predsedniku CIRSD-a Vuku Jeremiću da se u svojstvu građanina javi na saslušanje.Vuk Jeremić objavio je na Tviteru da je policija pokušala da ga privede.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija nije privodila bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića već da je njegovom advokatu uručen poziv, a po predmetu vezanom za okolnosti smrti dvojice gardista na Topčideru.

Inače, Batićeva je u aprilu ove godine podnela zahtev beogradskom Višem tužilaštvu da sasluša Vuka Jeremića i Borisa Tadića, na okolnosti saznanja koje imaju o tragediji u Topčideru, saznaje Kurir. Tužilaštvo je već u maju izdalo nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno, da u svojstvu građana sasluša Jeremića i Tadića. Čitav postupak je i dalje u fazi predistrage koju sprovodi policija.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. godine u vojnom objektu podzemnog skloništa "Karaš", u Topčideru.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track