(VIDEO) BAHANALIJE KRALJA BORA: Ovo su svi gresi Blagoja Spaskovskog
Foto: Kurir

Direktor RTB Bor nedodirljiv

(VIDEO) BAHANALIJE KRALJA BORA: Ovo su svi gresi Blagoja Spaskovskog

Društvo -

Prvi čovek borske kompanije Blagoje Spaskovski cele godine nije platio struju, napravio gubitak od 250 miliona evra za dve godine, ženama govori da su ružne, ministrima j... mamu

Blagoje Spaskovski, direktor RTB „Bor“ već osam godina, nije smenjen posle ocene konsultanta Vlade Srbije „Mekinzija“ da se firmom loše upravlja, kao ni posle uvećanja cene gradnje topionice dva puta, ali ni zbog gubitka od 250 miliona evra u poslednje dve godine.

Možda je red da se to desi jer je ove godine RTB potrošio struju za 4,4 milijarde dinara, a platio samo 650.000 dinara, ili 0,01 odsto duga.

Premijer Aleksandar Vučić ga je kritikovao dva puta u 2014, ali i nedavno, kada je izjavio da će veoma brzo, do Nove godine, biti smenjeni gotovo svi direktori u javnim preduzećima koja loše rade. On je naveo da je strašno ljut zbog svega što je dešava oko „Azotare“, „Srbijagasa“ i MSK jer nije dodatno proveravao poslovne bilanse tih preduzeća, već je verovao u lažne izveštaje, a onda spomenuo i RTB.

- Srbija ima ogromne probleme u RTB i to ćemo morati da rešimo u narednih šest meseci. Država bukvalno izdržava RTB, zbog koga budžet godišnje krvari oko sto miliona dolara - istakao je premijer.

BRLJOTINE DIREKTORA RTB BORGubitak od 250 miliona evraU 2014. i 2015. RTB imao gubitak od 250 miliona evra.Ne plaća strujuRTB ove godine potrošio struju za 4,4 milijarde dinara, a platio samo 650.000 dinara.Porasli troškovi gradnje topioniceInvesticija će biti od 300 do 400 miliona evra ili najmanje dva puta više od projektovanih 175 miliona.Vređao ženu zbog plakata SNS„Mrš odavde da te ne vidim više. Vidi kako izgledaš, kako si ružna, gle kako si ružna“, poručio u aprilu ženi koja mu je rekla da ne lepi plakate SNS na privatnu ogradu.„Ne može nam niko ništa“Više puta pevao hit Mitra Mirića na proslavama. I to na leđima kolege i sa zalepljenim novčanicama na čelu.Pred izbore primio 500 radnikaU martu 2014. pred izbore RTB primio na neodređeno 500 radnika koji su radili na određeno.Psovao ministraTadašnjeg ministra Sašu Radulovića 2014. ispsovao i nazvao „majmunom, džukelom i idiotom“ jer je hteo da kontroliše RTB. („J... se, majmune jedan. Mamu ti j... Džukelo jedna“, poručio tadašnjem ministru Saši Raduloviću kad je tražio detaljnu kontrolu RTB.)Otkaz zbog kritika na TviteruDva doktora nauka, Branislav Mihajlović i Milan Dejanovski, dobili otkaz jer su kritikovali RTB na Tviteru i u emisiji „Insajder“.

ZaleđinaPOZIV NA ODGOVORNOSTBlagoje Spaskovski za Kurir nije imao komentar o propustima koje je napravio, a Aleksandar Antić, ministar energetike, nije imao komentar da li će direktor RTB biti smenjen.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track