OPREZNO ZA VOLANOM: Vidljivost dobra, ali opasnost od poledice
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Vidljivost dobra, ali opasnost od poledice

Društvo -

Na putevima u Srbiji vidljivost je dobra, ali slaba magla može usporavati saobraćaj na putevima duž rečnih tokova i po kotlinama, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Međutim, kako je dodao, kolovozi su mokri, pa zbog jutarnjeg mraza postoji velika opasnost od poledice.

Iz tog razloga AMS S podseća vozače da ukoliko naiđu na poledicu ili mokre kolovoze smanje brzinu i povećaju odstojanje, jer se po mokrom kolovozu, ukoliko brzina nije prilagođena, smanjuje stabilnost i produžava zaustavni put vozila.

Kako se na planinama i danas očekuju snežne padavine, vozači se podsećaju na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Veći oprez savetuje se i na deonicama na kojima je zbog radova izmenjen režim odvijanja saobraćaja.

AMS S ističe da je nakon obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola - Bućin grob, koja je bila prisutna tokom intenzivnog izvođenja radova, u toku izmena režima saobraćaja, pri čemu će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Produžavaju se i radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka do 18. januara 2017. godine na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, na deonici Niš (Severni bulevar) - Niš (Trupale).

Na državnom putu II A reda broj 259, deonica Niš-GP Gradina, između Bele Palanke i Pirota, usled radova na mostu kod mesta Čiflik, na snazi je izmena režima saobraćaja.

Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track