Totalno promašili i grad i državu

(KURIR TV) SMEHOTRES: Česi pošli u Nicu, sleteli u Niš!

Društvo -

Češki turisti s čuđenjem pitali stjuardese zašto ne vide more, a kad im je rečeno da nisu u Francuskoj nego u Srbiji, shvatili su da su kupili pogrešne karte

Molim vas, jesmo li mi u Francuskoj, gde je more, začuđeno su pitali češki turisti stjuardese irske niskotarifne kompanije „Rajan er“ kada su u ponedeljak, umesto u Nicu, gde su mislili da lete, sleteli na niški aerodrom „Konstantin Veliki“.Malerozni Česi ukrcali su se u avion u Bratislavu, nameravajući da stignu u mondensko odmaralište, ali su zahvaljujući grešci organizatora putovanja stigli u grad u južnoj Srbiji, koji od vodnih resursa ima samo mutnu Nišavu.AvanturaDa se onaj ko im je rezervisao putovanje ne može podičiti baš visokim stepenom inteligencije, svedoči i to što je promašio ne samo grad već celu državu jer, kako se vidi na sajtu „Rajan era“, iz Bratislave uopšte ne postoji let za Nicu, odnosno ovaj avio-prevoznik u Francuskoj leti samo do Pariza. Nesvakidašnja avantura mladih Čeha izašla je na videlo zahvaljujući jednom službeniku „Rajan era“, koji je njihovu dogodovštinu opisao novinarima slovačkog sajta Topky.sk:- Takve stvari se viđaju samo na filmu. Kada smo sleteli, odmah im je bilo jasno da nešto nije u redu. Dan je bio tmuran, ni nalik onom što su očekivali od Nice. Poželeli smo im lep produženi vikend u Nišu, s obzirom na to da su sledeći let za Bratislavu imali tek za pet dana, ali su oni bili očajni jer su u Nici iznajmili i smeštaj i auto.Šta se dalje desilo sa nespretnim turistima osoblje aerodroma „Konstantin Veliki“ ne zna.Pobegli što pre- Mogu da potvrdim da je avion „Rajan era“ sleteo u Niš u 15.40. O tom događaju ne znam ništa više osim onog što sam videla u medijima. Međutim, to se dešava, naročito kada se karte kupuju preko interneta. Baš ta destinacija je problematična jer putnik ili organizator putovanja od Niša pomisli da je Nica i ovo nije prvi put da dođe do takve zabune - kaže Ivanka Stanisavljević, saradnik za odnose sa javnošću niške vazdušne luke.Česi nisu bili zainteresovani za ovdašnju turističku ponudu, pa su otputovali za Sofiju, a odatle ka Nici.

Zgode i nezgodeHTELE U GRČKU, STIGLE U FRANCUSKUSlužbenik „Rajan era“ kazao je da su im se i ranije dešavale ovakve zgode.- Imali smo dve turistkinje iz Londona koje su htele na grčko ostrvo Rodos. Kada smo sleteli, pitale su zašto je let trajao tako kratko. To su shvatile tek kada su videle da smo sleteli u francuski grad Rodez.

MILICA MILOVANOVIĆ

Pročitajte još:

DA l` JE NIŠ, DA l` JE NICA: Česi greškom završili na jugu Srbije umesto na francuskoj rivijeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track