ISPOVEST SRBINA KOJI JE PREŽIVEO PAKAO BERLINA: Krv je bila na sve strane!
Foto: AP, Privatna Arhiva

Teroristički napadi u Nemačkoj

ISPOVEST SRBINA KOJI JE PREŽIVEO PAKAO BERLINA: Krv je bila na sve strane!

Društvo -

Kamion koji je gazio sve pred sobom prošao je tik pored kolege iz Rusije, koga smo jedva uspeli da umirimo, kaže Zekić, dirigent hora „Braća Baruh“

BERLIN - Teško mi je da poverujem da sam svih ovih dana bezbrižno šetao tim mestom, da bi se onda odjednom dogodila tragedija - započinje ispovest za Kurir Stefan Zekić, dirigent hora „Braća Baruh“, koji se igrom slučaja zatekao u Berlinu u vreme terorističkog napada kao deo delegacije na prestižnom međunarodnom festivalu jevrejske muzike.

Igra slučaja

Zekić se ranije smestio u hotel koji se nalazi odmah do mesta na kome se održava posećeni božićni sajam:- Samo igrom slučaja nisam bio tu u trenutku napada. Ja sam dobio karte, pa sam otišao na koncert u berlinsku filharmoniju, ali moja koleginica i jedan kolega iz Rusije su bili tamo. Ona je, srećom, otišla malo ranije, ali on je bukvalno za nekoliko metara izbegao sigurnu smrt - kaže Zekić i nastavlja:

- Kad sam se vratio do hotela, sve je bilo blokirano, bilo je puno policije i vozila Hitne pomoći. Kolega iz Rusije je bio vrlo uznemiren, jedva smo ga umirili. On je bio baš na licu mesta, kamion je prošao pored njega. Krvi je bilo svuda unaokolo.Zekić dalje opisuje i scene na koje je naišao:

Napeto i u hotelu

- Veliki broj novinara je čekao da uđe u blokirani deo. Ceo kvart je bio blokiran. Policija je dosta brzo reagovala. U hotelu je takođe bilo napeto jer je bilo dosta gostiju iz Izraela.
Panika... Ispred hotela gde je Zekić bio smešten
Panika... Ispred hotela gde je Zekić bio smešten

Jedna od svedoka napada bila je i Mostarka Lana Šehović. Kamion smrti je projurio pored Lane, koja je na sajmu bila s verenikom i roditeljima:

- U jednom trenu samo čujem jak tutanj, okrećem se. Vidim ogroman kamion, ljude na zemlji. Povređeni, puno krvi. Kamion je vozio najmanje 80 kilometara na sat i kosio sve koji su bili tamo. Još se tresem i ne mogu da se oslobodim tih slika - rekla je ona.

Odavanje pošte... Angela Merkel polaže cveće
Odavanje pošte... Angela Merkel polaže cveće

S.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track