NOVI LEDENI TALAS U JANUARU: Stiže OTOPLJENJE, a onda PREOKRET početkom godine!
Foto: Nebojša Mandić

Vremenska prognoza

NOVI LEDENI TALAS U JANUARU: Stiže OTOPLJENJE, a onda PREOKRET početkom godine!

Društvo -

U Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz, mestimično sa maglom, dok početkom sledeće nedelje očekuje se prolazno naoblačenje koje bi moglo da donese slabe padavine, i to na planinama sneg, a u nižim predelima kišu, susnežicu i ponegde sneg.

Ipak, od 29. decembra do 2. januara biće veoma hladno, dok se malo snežnih padavina može očekivati od 3. do 7. januara.

- Krajem decembra i početkom januara očekuju se i ledeni dani, kada temperatura neće prelaziti nulu. Na planinama bi jutarnja temperatura tada bila od minus 10 do minus sedam, a dnevna od minus tri do nule - navode u RHMZ.

Ne očekuju se ekstremno niske temperature u dužem periodu, poput onih u februaru 2012:

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

- Postojaće uslovi za pojavu talasa hladnoće, naročito krajem januara i početkom februara. Padavina će biti u granicama proseka.

Vreme za vikend

Za dane vikenda i početkom naredne nedelje očekuje nas porast temperature. Ipak, biće oblačno sa slabim mestimičnim padavinama. Ponovna stabilizacija i novo zahlađenje prognozirani su za sredu. Do kraja godine vremenske prilike biće uglavnom povoljne uprkos povremenim prodorima nestabilnog vazduha.

U subotu u severnim, zapadnim i centralnim krajevima biće oblačno i hladno, a na jugu i istoku pretežno sunčano. U nedelju umereno i potpuno oblačno, od sredine dana ponegde sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

U ponedeljak toplije, još ujutru sa slabim padavinama. Do kraja perioda pretežno oblačno i hladno, u utorak i sredu još ponegde sa slabim padavinama, zatim uglavnom suvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track