ISPOVEST SRPKINJE IZ KANADE O KOJOJ SVI BRUJE: Iz Srbije ideš jer moraš, a vraćaš se jer želiš!
Foto: Profimedia

ISPOVEST SRPKINJE IZ KANADE O KOJOJ SVI BRUJE: Iz Srbije ideš jer moraš, a vraćaš se jer želiš!

Društvo -

Posle izuzetno velike zainteresovanosti naših čitalaca za ispovest devojke koja je otišla u Kanadu, a zatim i odlučila da se vrati, oglasila se i autorka teksta.

Njeno loše iskustvo u Torontu izazvalo je lavinu komentara, a onda su je i isprovocirali razni komentari i evo šta ima svima da poruči.

"Nakon objavljenog teksta o mom povratku u Srbiju iz Kanade, “malo” sam prostudirala komentare i reakcije koje je tekst izazvao. Nisam mogla da se otmem ideji da se ne zapitam, gde se ja to vraćam? Sibir, Sirija, Somalija ili Sahara, prosto je bilo teško oceniti", počinje ona.

Kako ona tvrdi, iz Srbije odlaze oni koji moraju, ali se vraćaju oni koji to žele.

"Zapadni svet ima pandan svih negativnih pojava, devijantnih likova i karaktera koji takođe imaju jednaku medijsku pažnju kao i nesretne starlete u Srbiji. Poenta je da, kada naši ljudi napuste Balkan, u zemljama u koje su emigrirali, prate i dalje vesti samo iz svojih matičnih zemalja.

Propuštaju sve negativne pojave koje se dešavaju u njihovom novom komšiluku. Od šikaniranja dece u školama od strane druge dece, do bezbroj primera puškaranja i ubistava u tim istim ustanovama. Preko onih vaspitačica i bejbisiterki koje maltretiraju decu po privatnim (kućnim) i javnim vrtićima. I još mnogo toga.

Korupcija, monopol i ostali ekonomski problemi. Ljudi, dakle, kada napuste Balkan ne pobegnu od svih gadosti sveta, naprotiv, već se prosto nedovoljno informišu o stvarnom stanju zemlje u kojoj se nalaze. Možda bi drugačije razmišljali kada bi promenili taj fokus. Ali to je nemoguće. Baš iz tog jednog razloga, što im srca i dalje kucaju negde tamo."

Podsetimo, ova 27-godišnja devojka odlučila je da se preseli u Kanadu, ali se tamo nije baš sjajno provela. O tome kakvo je njeno iskustvo iz ove hladne zemlje, pročitajte OVDE.

(Milica Dobrijević/Pasarella.rs)

ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE OTIŠLA U KANADU: Vraćam se u Srbiju, ovo je prava ISTINA o životu tamo!

MOMČILO OSTAVIO SVE I OTIŠAO U NORVEŠKU: Sad radi za platu od 4.000 evra i ovo je njegova poruka!

ODRŽAO LEKCIJU SVIMA KOJI PLJUJU PO SRBIJI: Bankar zaradio pare u Australiji i otvorio hostel u BG

SEĆATE LI SE OCA KOJI SE OGLASOM IZVINIO SINU? Sada je objasnio pozadinu cele priče

ISPOVEST SRBINA IZ OBEĆANE ZEMLJE: Uživam i ostaje mi 700 evra, ali ovaj uslov je ŠOKIRAO sve nas!

ISPOVEST NIŠLIJE RASPLAKALA SRBIJU: Juče sam ispratio dete za Ameriku. Brale, ovo baš boli!

BONUS VIDEO - NIKOLIĆ U TRANSU: Toma pleše arapski ples, a evo šta za to vreme radi Dragica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track