(KURIR TV) (ANKETA) SKUP TAČNO U PODNE: Vojni i policijski sindikat protestovali ispred Vlade
Foto: Stefan Jokić

TEŽAK SOCIJALNI POLOŽAJ ZAPOSLENIH U POLICIJI I VOJSCI

(KURIR TV) (ANKETA) SKUP TAČNO U PODNE: Vojni i policijski sindikat protestovali ispred Vlade

Društvo -

Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije organizovali su danas novi, treći po redu, protest ispred Vlade Srbije kojim žele da ukažu na težak socijalni položaj zaposlenih, ali i na urušavanje sistema bezbednosti.

Predstavnici dva sindikata okupili su se ispred Vlade i najavili da će protestovati sve dok ne bude uspostavljen dijalog sa vlastima, ali nisu uspeli da predaju pismo premijeru Aleksandru Vučiću, pošto im je na ulazu u vladu receno da trenutno nikoga nema ko bi ga preuzeo.

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Prema njihovim rečima, u minut do 12 ispred zgrade vlade okupilo se samo oko 50 članova Upravnih odbora te dve sindikalne organizacije, kako bi obezbedili kontinuitet protestovanja i izložbom fotografija pokazali svima u Srbiji u kakvim uslovima rade i u kakvom su stanju policija, vojska i država.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović kaže da je u isto vreme organizovan i kontramiting koji po njegovoj oceni "predstavlja pokušaj provokacije na koji učesnici protesta neće nasesti" i dodao da time nemaju vremena da se bave.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ocenio je da je "operativna sposobnost vojske ozbiljno ugrožena, a da će od proleća biti još gore". Dodao je da svakog meseca vojsku napusti po 100 ljudi, a da oni koji ostaju godišnje imaju i po 500 sati neplaćenog prekovremenog rada.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Antić je naveo i da se u Vojsci nenamenski troše sredstva i da je uz poboljšanje tretmana i uslova rada, jedan od zahteva sindikata upravo bolja preraspodela sredstava.

"Vojnici su građani drugog reda. Na VMA čekaju na pregled po dve godine, što je nedopustivo", naveo je Antić i dodao da su uprkos svemu bezbednosne službe na visini zadatka.

Ekipa Kurira razgovarala je sa građanima Beograda koji su izrazili podršku protestu vojske i policije.

(Beta/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track