Najnovije vesti

AKO PUTUJETE ZA PRAZNIKE, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Pojačan saobraćaj širom Srbije
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

AKO PUTUJETE ZA PRAZNIKE, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Pojačan saobraćaj širom Srbije

Društvo

Period sa nešto povoljnijim vremenskim prilikama olakšava vožnju i doprinosi boljoj prohodnosti puteva, saobraćaj je pojačanog intenziteta, a na graničnim prelazima zadržavanja su trenutno od 15 do 20 minuta, saopštio je AMSS.

Na svim putevima i graničnim prelazima, ali i na saobraćajnicama unutar gradova prisutan je veći broja vozila.

Međutim, posle nešto hladnijih dana, nagli porast dnevnih temperatura predstavlja opasnost zbog mogućih odrona, upozorava AMSS.

Treba biti oprezan noću kada je vidljivost ograničena, ali pažljivije treba voziti i na putevima gde je vidljivost smanjena zbog česte pojave magle i sumaglice.

U narednim danima očekuje se takođe pojačan saobraćaj i na svim putevima koji vode ka našim turističkim mestima, a posebno na pravcima ka skijalištima i zimskim centrima.

Saobraćaj se na ovim putevima odvija bez zastoja, ali je na pojedinim deonicama usporen, jer ima snega na kolovozu zbog čega je zimska oprema obavezna na prilazima Kopaoniku, ka Tari i Goču, bez koje se ne može ni ka Staroj planini, ali i na putevima u planinskim predelima zapadne i centralne Srbije.

Zbog predprazničnih dana u kojim se nalazimo, vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima se savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza. Radno vreme ovih graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Đala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata. U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP"Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...