Najnovije vesti

PRAVNI PODELIO 100 STIPENDIJA: Najboljima lošeg materijalnog stanja po 10.000 dinara mesečno
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U teškim uslovima ostvaruju odlične rezultate

PRAVNI PODELIO 100 STIPENDIJA: Najboljima lošeg materijalnog stanja po 10.000 dinara mesečno

Društvo

BEOGRAD - Najboljim studentima Pravnog fakulteta, a koji su lošeg materijalnog stanja danas je uručeno 100 stipendija od 10.000 dinara mesečno.

Stipendije su uručili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Ssarčević i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, koji su istakli da su ponosni na studente koji u teškim uslovima ostvaruju odlične rezultate.

Pravni fakultet dodeljuje stipendije odličnim studentima lošeg materijalnog stanja već osmu godinu, a ministar Ssarčević je pohvalio taj potez primetivši da ima i mnogih drugih fakulteta u Srbiji imaju dovoljno novca ali ne rade to što radi i Pravni fakultet.On je studentima preneo da je pri kraju izrada novog zakona o visokom obrazovanju koji će mnogo toga popraviti u odnosu na postojeći.

Naglasio je, međutim, da će za bolji materijalni status studenata biti važan i rast privrede u narednoj godini ali i saradnja sa kompanijama na čijem uspostavljanju ministarstvo intenzivno radi.U tom smislu Ssarčević je istakao i međunarodnui saradnju i naznačio da je sa ambasadom Izraela razgovarano o saradnji koja će se ogledati u domenu naučnih istraživanja i razmene studenata.

Dekan fakulteta Sima Avramović podsetio je da su najvažniji kriterijumi za dodelu stipendija uspeh i materijalno stanje studenata, te pojasnio da je za odluku o dodeli stipendija 80 odsto "zaslužno" materijalno stanje, a oko 20 uspeh na fakultetu, pri čemu, kako je naveo, stipendiju nije dobio nijedan student koji nema prosečnu ocenu bar osam i koji nije "očistio" godinu. Zahvalivši na stipendijama studenti su poručili da će im to biti podstrek za dalji dobar i još bolji rad.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...