ISTRAGA Srđan Srećković: Rovčanin mi preti mesecima
Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić

Bivši ministar i radnik SMATSA saslušan

ISTRAGA Srđan Srećković: Rovčanin mi preti mesecima

Društvo -

Srđan Srećković predao tužiocu dokaze da mu je direktor „Kontrole letenja“ pretio zbog svedočenja u slučaju seksualnog uznemiravanja članice Nadzornog odbora

Nekadašnji ministar vera i dijaspore Srđan Srećković saslušan je juče u beogradskom Prvom osnovnom tužilaštvu, koje vodi istragu protiv direktora „Kontrole letenja Srbije“ i Crne Gore SMATSA Radojice Rovčanina zbog ugrožavanja sigurnosti i ometanja pravde.Istraga je pokrenuta nakon što je Srećković, koji je donedavno bio zaposlen u SMATSA, podneo krivičnu prijavu protiv direktora. Bivši ministar je još u decembru 2015. saslušan kao svedok u drugoj istrazi koju tužilaštvo vodi protiv Rovčanina, nakon što ga je članica Nadzornog odbora Alisa Dorgmadžijeva Živanović tužila zbog seksualnog uznemiravanja. Upravo zbog toga Srećković se, kako tvrdi, i našao na meti najplaćenijeg direktora u Srbiji, koji mu je više puta pretio fizičkim razračunavanjem, da bi mu naposletku uručio i otkaz.- Tužilaštvu sam dostavio konkretne dokaze koji potkrepljuju navode moje krivične prijave da mi je Rovčanin proteklih 11 meseci više puta lično, ali i preko svojih batinaša pretio fizički. Cilj svega toga bio je pokušaj da na mene izvrši pritisak kao svedoka u postupku koji se protiv njega vodi zbog seksualnog uznemiravanja - kazao je Srećković juče za Kurir.On je napomenuo da ne može da iznosi detalje zbog tajnosti istrage, ali da očekuje da će država ispuniti svoju obavezu i zaštiti sve žrtve nasilja, ali i svedoke u takvim postupcima.Podsetimo, Rovčanin se krajem prošle godine našao u centru seks-afere, nakon što ga je članica Nadzornog odbora SMATSA Alisa Dorgmadžijeva Živanović prijavila zbog seksualnog uznemiravanja. Pokrenuta je istraga, koja je nakon nekoliko meseci okončana odbacivanjem krivične prijave. Više tužilaštvo je, međutim, naložilo da se slučaj ponovo otvori i da se prikupi još dokaza. Obavljena su i ponovna saslušanja svih aktera, a u međuvremenu je i Srećkovićeva krivična prijava rezultirala novom istragom protiv Rovčanina. Prvi čovek „Kontrole letenja“ sve vreme je negirao da je seksualno uznemiravao Dorgamdžijevu.

Radojica RovčaninSREĆKOVIĆ SVE SLAGAODirektor SMATSA ponovo je juče negirao za Kurir sve optužbe članice Nadzornog odbora o seksualnom uznemiravanju, ali i navode Srećkovića, kog je nazvao lažovom.- Danas ću sazvati konferenciju za medije, gde ću dostaviti dokaze da je Srećković lagao da je svedok uznemiravanja Dorgmadžijeve. On u tom trenutku uopšte nije bio u Srbiji, za šta imam dokaze - kazao je Rovčanin juče Kuriru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track