Kamioni ne smeju preko „Pančevca“
Foto: KURIR

Haos se nastavlja

Kamioni ne smeju preko „Pančevca“

Društvo -
Sanacija mosta na Dunavu počinje za dva dana, posle uklanjanja divlje gradnje ispod gradilišta. Teretni saobraćaj zabranjen od pet ujutro do 23 časa

BEOGRAD - Luda kuća!Vozila na Pančevačkom mostu juče su za prelazak na beogradsku stranu čekala više od 35 minuta. Kako bi izbegli kolonu automobila dugačku četiri kilometra, nekoliko stotina besnih građana tabanalo je preko ćuprije.Povodom krkljanca koji na „pančevcu” traje već dva dana, oglasio se i Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije”, rekavši da će gužve biti još sedam dana, ali je objasnio kako je to „u interesu svih Beograđana”?!- Saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat. Kamioni neće moći da saobraćaju mostom od pet ujutro do 23 časa, a teretni saobraćaj biće preusmeravan ka Pančevu, Kovinu i Smederevu - kaže Drobnjak.On je apelovao na građane da tokom sanacije mosta koriste „beovoz”, koji saobraća bez zastoja.- Propalo je ležište mosta na stubu iz pravca Pančeva ka Beogradu, i ono će biti zamenjeno. U naredna dva dana biće uklonjeni bespravno podignuti objekti ispod dela mosta na kojem će se obavljati radovi, a sama zamena ležišta trajaće pet dana - precizirao je Drobnjak.

Anketa

Dragan Novaković

- Idem pešice iz Krnjače, ma ovo je katastrofa. Užas, ali lakše mi je da hodam nego da sedim u autobusu i čekam dva sata da bih prešao most.

Božo Vitljivić

- Živim u Padinskoj skeli i, evo, hodam već 40 minuta. Ne izlazi mi se iz kuće kad znam šta me čeka, samo da se radovi što pre završe.

Predrag P.

- Svi su nervozni i samo kukaju. Krenuo sam kod prijatelja i idem polako, ne žurim. Kad stignem, stigao sam.

Knežević: Bezbedno!Branko Knežević, direktor „Mostogradnje”, koja i izvodi popravku, kaže da će se specijalnim podupiračima obezbediti apsolutna bezbednost mosta dok traju radovi.- Kolovoz je denivelisan oko pet centimetara, ali sve ćemo brzo sanirati - rekao je Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja