MULJANJE U LASTI: Direktorska plata i sumnjiva diploma!

Bruka predsednika Samostalnog sindikata

MULJANJE U LASTI: Direktorska plata i sumnjiva diploma!

Društvo -

Nebojša Mirović završio privatni fakultet koji nije bio akreditovan, a dekan te ustanove u to vreme bio je njegov kolega iz saobraćajnog preduzeća Bogdan Popara

Nebojša Mirović, predsednik Samostalnog sindikata SP „Lasta“, koji je u tom preduzeću za sebe obezbedio direktorsku platu i brojne druge privilegije, završio je fakultet koji nije akreditovan, a diplomu mu je potpisao njegov kolega u „Lasti“, otkriva sagovornik Kurira!Mirović, koji bi kao sindikalni vođa trebalo da štiti prava radnika, završio je privatni Fakultet za strateški i operativni menadžment (FSOM), čiji je dekan bio Bogdan Popara, bivši predsednik Nadzornog odbora „Laste“.Nije dolazio na faks- Mirović, koji se nije ni pojavljivao na fakultetu, FSOM je završio 2010, i to sa opštim uspehom od 6,70. U to vreme on je bio direktor sektora za turizam, a Popara je bio predsednik Nadzornog odbora. Zanimljivo, iako je imao tako loš uspeh, kod Popare, koji mu je bio mentor, na završnom ispitu je dobio deset. Da ironija bude veća, završni rad rađen je na primeru „Laste“ i zvao se „Operativne funkcije na modelu saobraćajnog preduzeća ‚Lasta‘“ - kaže dobro upućeni izvor Kurira.Pomenuti fakultet je u vreme kada je Mirović „diplomirao“ radio bez akreditacije, a prema rečima našeg sagovornika, ne samo da je sporna njegova diploma već je i Poparin doktorat pod znakom pitanja.- FSOM je osnovao otac Bogdana Popare Milorad 2007. godine, koji je sina i postavio za dekana. Sve do prodaje fakulteta 2012, FSOM je radio bez akreditacije! - kaže izvor Kurira blizak Miroviću, koji kaže da se tek kada je fakultet prodat novom vlasniku saznalo za mnoge nepravilnosti:Otkaz zbog skrivanja- Novi vlasnik zadržao je sve profesore, pa tako i Poparu. Međutim, želeći da uvede red, sprovedena je kontrola. Profesorima je naloženo da dostave svoje doktorate. Nekolicina njih to nije uradila. Među njima je bio i Popara, koji je nakon više opomena dobio otkaz - objašnjava naš izvor i dodaje da Popara ne bi imao razlog da krije doktorat ukoliko je validan.Kako su mediji pisali, Mirovićeva primanja prošle godine iznosila su oko 150.000 dinara, a na raspolaganju je imao luksuznu „škodu“ sa plaćenim troškovima, ali i brojne druge beneficije.

TVDRI DA NISU BLISKI Bogdan Popara kaže da je čist NISAM POMOGAO MIROVIĆU!Bogdan Popara poručio je da je zbog otkaza na FSOM tužio fakultet i da svako ko sumnja u njegovu diplomu to pitanje može da pokrene pred nadležnim organima. Što se Mirovića tiče, Popara priznaje da ga je poznavao dok su radili u „Lasti“, ali je negirao da mu je na bilo koji način pomogao.- Sa Mirovićem sam imao samo službeni odnos i na fakultetu, na kojem je bio jedan od 1.000 studenata, kao i u „Lasti“ - rekao je Popara.Na Evropskom univerzitetu poručili su nam da je Bogdan Popara 2005. godine odbranio doktorsku disertaciju i da je sve urađeno u skladu sa propisima, ali nam nisu dostavili njegov doktorat.

Nebojša MirovićIZBEGAO ODGOVORPre nekoliko dana smo pozvali i Nebojšu Mirovića. Saslušao je pitanje i rekao da ga pozovemo za 20 minuta. Nismo uspeli da se čujemo jer je bio nedostupan. Pokušali smo i juče ponovo, ali i dalje je nedostupan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja