OVO SU NOVA POSTAVLJENJA U VOJSCI SRBIJE: Bandić šef Vojnog predstavništa u Misiji Srbije pri NATO
Foto: Dragana Udovičić

Ministarstvo odbrane

OVO SU NOVA POSTAVLJENJA U VOJSCI SRBIJE: Bandić šef Vojnog predstavništa u Misiji Srbije pri NATO

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a brigadni general Predrag Bandić postavljen je za šefa Vojnog predstavništa u Misiji Srbije pri NATO.

Za načelnika Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane postavljen je general-major Milan Mojsilović, koji se od januara 2013. godine nalazio na dužnosti šefa Vojnog predstavništa u Misiji Srbije pri NATO, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Brigadni general Mile Jelić postavljen je za načelnika Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, brigadni general Duško Žarković za načelnika Uprave za operativne poslove GŠ VS, dok je brigadi general Sava Milenković postavljen za zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (RV i PVO).

Pukovnik Vladeta Baltić postavljen je za načelnika štaba Komande Kopnene vojske (KoV), pukovnik Predrag Grbić za komandanta 3. brigade KoV, pukovnik Željko Kuzmanović za komandanta 2. brigade KoV, a pukovnik Slobodan Stopa za komandanta 4. brigade KoV.

Novi načelnik Uprave za ljudske resurse GŠ VS biće pukovnik Savo Iriškić, dok će komandant 204. vazduhoplovne brigade biti pukovnik Željko Bilić.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Pukovnik Aleksandar Bjelić postavljen je za načelnika štaba Komande RViPVO, a pukovnik Milan Popović za zastupnika komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva (PVD), navodi se u saopštenju.Kako se dodaje u saopštenju, prestanak profesionalne vojne službe određen je dosadašnjem načelniku Uprave za operativne poslove GŠ VS general-majoru Vojinu Č. Jondiću i dosadašnjem načelniku Uprave za ljudske resurse GŠ VS brigadnom generalu Stojanu Konjikovcu.

Ukazom predsednika prestanak profesionalne vojne službe određen je i dosadašnjem načelniku Uprave za obuku i doktrinu GŠ VS brigadnom generalu Marinku Pavloviću, dosadašnjem komandantu 4. brigade KoV brigadnom generalu Zoranu Luburi i dosadašnjem načelniku Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane MO brigadnom generalu Slobodanu Joksimoviću, ističe se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track