LEDENA NOVOGODIŠNJA NOĆ: Ko večeras ide na DOČEK, neka se dobro obuče, biće i do MINUS 7
Foto: Shutterstock

Utoplite se za debeo minus

LEDENA NOVOGODIŠNJA NOĆ: Ko večeras ide na DOČEK, neka se dobro obuče, biće i do MINUS 7

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će prvog dana nove 2017. godine ujutro biti slab i umeren mraz, po kotlinama i nizijama mestimicno magla, dok će tokom dana biti pretezno sunčano i malo toplije, sa maksimalnom temperaturom do sedam stepeni Celzijusovih.

Jutarnja temperatura 1. januara biće od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od nule do sedam stepeni, uz slab vetar, juznih pravaca, dok će u Timockoj Krajini biti umeren, zapadni vetar.

Foto: Accuweather printscreen
Foto: Accuweather printscreen

U Beogradu se sutra ujutro očekuje mraz sa temperaturom od minus šest na periferiji do minus četiri u centru grada, u nižim delovima grada biće magle, dok će tokom dana preovladavati pretežno sunčano i malo toplije sa slabim vetrom juznih pravaca i maksimalnom temperaturom oko tri stepena, saopštio je Republicki Hidrometeoroloski zavod.

Kako se navodi, od ponedeljka uveče se očekuju kiša i sneg.U Srbiji će u ponedeljak, 2. januara biti pretežno sunčano i toplo, uveče na severu i zapadu naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, koje će se tokom noći i u utorak pre podne proširiti na celu zemlju.

U utorak uz pad temperature, kiša će i u nižim predelima prelaziti u susnežicu i sneg.U sredu i cetvrtak biće hladno, ponegde sa slabim snegom, u petak i subotu suvo, dok se u nedelju očekuje novo naoblačenje sa padavinama.

Kakva nas novogodišnja noć očekuje...

Prema procenama meteorologa, u Novu godinu ući ćemo bez snega. Temperatura će biti u debelom minusu, a biće suvo i veoma hladno. Maksimalna temperatura biće od -10 do -5°C. Prema prognozama, nema najava da će sneg pasti u skorije vreme.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track