Najnovije vesti

Manje od 700.000 nezaposlenih u Srbiji: U Nacionalnoj službi za zapošljavanje zadovoljnI!
Foto: Fonet

Evidencija

Manje od 700.000 nezaposlenih u Srbiji: U Nacionalnoj službi za zapošljavanje zadovoljnI!

Društvo

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je nešto manje od 700.000 nezaposlenih, što je za oko 3,5 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, izjavio je direktor te službe Zoran Martinović.

Martinović kaže da se nalazimo u periodu pozitivnih kretanja na tržištu rada, ali upozorava da je potrebno održati taj trend.
- Biće izazova, očekujemo priliv stranih investicija, da se izvoz nastavi ovim tempom, kao i da se privredni rast poveća u odnosu na planiranih tri odsto. To će sve doneti povećano zapošljavanje ili bar održivost postojećih radnih mesta, ali verujem da ćemo imati mogućnosti da otvaramo i nova radna mesta - kazao je Martinović za RTS.

On ističe da je više od 90 odsto osoba koje su se prijavile na obavezno socijalno osiguranje, a bili su u statusu nezaposlenih, ljudi koji su prvi put našli posao.
- U odnosu na prethodne godine, rezultati su bolji, ali problem je još veliki i moramo svi da radimo na tome da ublažimo posledice ekonomske krize koja se još uvek oseća, ali dobili smo neko svetlo da možemo da se nadamo boljim godinama - rekao je Martinović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...