VOZAČI, SMANJITE GAS: Mokri kolovozi, u višim predeli ugažen sneg
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

VOZAČI, SMANJITE GAS: Mokri kolovozi, u višim predeli ugažen sneg

Društvo -

Kolovozi na putevima u Srbiji u većini zemlje su mokri, na pojedinim mestima ima i raskvašenog snega, a u višim i planinskim predelima ponegde i leda što dodatno predstavlja opasnost u vožnji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Posebna pažnja je potrebna na putevima u višim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Ivanjice, Kuršumljije i Kruševca, jer na tim putevima ima snega na kolovozu ugaženog do pet centimetara.

Na snazi je upozorenje da na veoma hladno vreme od petka do ponedeljka, sa jutarnjom temperaturom od -15 do -7 stepeni Celzijusa i u planinskim predelima oko -20, a zbog umerenog i jakog severozapadnog vetra očekuje se stvaranje snežnih nanosa, uglavnom u planinskim predelima.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta. U slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim prelazima, vozačima se savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

Do 8. januara biće obustavljeni radovi na deonici Krst - Zavlaka 2. Saobraćaj će se odvijati normalno uz odgovarajuću vertikalnu saobraćajnu signalizaciju.

Od 28. decembra, 2016. otvorena je za saobraćaj u punom profilu deonica autoputa duga oko devet kilometara izmedju Čiflika i Staničenja i saobraćaj se odvija dmosmerno, levom sranom budućeg autoputa.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog radova na izradi rasponske konstrukcije ispod stubova, koji će se odvijati svakog dana do 15. marta. Vozila se upućuju na alternativi pravac "Novi Obrenovački put".

Produženi su radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka na autoputu Beograd - Niš, preko železničkih pruga Beograd - Niš i Trupale - Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) - Niš (Trupale).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track