ZORANA MIHAJLOVIĆ: Ukinuta obustava saobraćaja za kamione od Niša ka Leskovcu
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Normalizacija stanja na jugu

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Ukinuta obustava saobraćaja za kamione od Niša ka Leskovcu

Društvo -

BEOGRAD - Obustava saobraćaja za kamione na auto-putu od Niša ka Leskovcu danas je ukinuta, saopštila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ukinuta je obustava saobraćaja za kamione na auto-putu od Niša ka Leskovcu, tako da nema više zastoja, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Nije bilo jednostavno, bilo je problema kod Pojata. Kamioni su bili parkirani u dve trake auto-puta, ali je i to otkočeno", rekla je Mihajlović novinarima na naplatnoj rampi "Nais" kod Niša.

Navodeći da se saobraćaj polako normalizuje, Mihajlović kaže da ne očekuje probleme, kakvih je bilo juče u toku dana i noćas.

"Svakako uz stalnu brigu i opreznost svih, i 'Puteva' i policije pratićemo dalja dešavanja", rekla je ministarka i dodala da je sada saobraćaj otvoren i za kamione i za putnička vozila od Beograda do Niša i od Niša do Leskovca.Mihajlović, koja je na naplatnoj rampi bila sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, ponovo je apelovala na vozače da se pripreme za vožnju i imaju zimsku opremu, jer je to "obaveza po zakonu i svim pravilima".

Prema njenim rečima, najveći problem pored vetra je bio taj što je juče došlo do prvog sudara zbog letnjih guma.

Takva situacija, dodaje, znači da automatski na tom mestu ne može da se čisti sneg, jer se grupiše od 20 do 30 automobila, pa odmah nastaje problem na čitavom auto-putu."Zimska oprema je neophodna", istakla je ministarka i navela da bez preke potrebe ne treba polaziti na put.

Podestimo, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović naredila je juče da od Niša do Leskovca bude potpuno obustavljen putnički i teretni saobraćaj, kako zbog nekog, eventualno, preprečenog automobila, autobusa ili kamiona, ljudi ne bi ostali zavejani.

Bonus video: Gde je saobraćaj u Srbiji obustavljen zbog snega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track