ĐORĐEVIĆ: Vojska maksimalno angažovana na raščićavanju puteva, situacija pod kontrolom
Foto: Ministarstvo Odbrane

Snežne padavine i jak vetar

ĐORĐEVIĆ: Vojska maksimalno angažovana na raščićavanju puteva, situacija pod kontrolom

Društvo -

Ministar odbrane Zoran Đorđević i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović razgovarali su u petak uveče u Nišu o trenutnoj situaciji na terenu koja je izazvana snežnim padavinama i jakim vetrom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Na sastanku je bilo reči o stanju i prohodnosti putnih pravaca u Kopnenoj zoni bezbenosti i delu državne granice prema Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, kao i dosadašnjem angažovanju jedinica Kopnene vojske na pružanju pomoći stanovništu pogođenom elementarnim nepogodama. Zaključeno da je prohodnost puteva otežana, ali je situacija u potpunosti pod kontrolom.

FOTO MEĆAVA OKOVALA NIŠ, JUG SRBIJE ZAVEJAN: Stao saobraćaj na auto-putu ka Nišu kod petlje Trupale!

"Stanje na državnoj granici i u Kopnenoj zoni bezbednosti je redovno. Trenutno je angažovana 31 inžinjerijska mašina, dok se njih još 25 nalazi u stanju pripravnosti u Nišu i okolini", izjavio je Đorđević.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Na molbu predsednika opštine Preševo, na relaciji Rnatovac – Madjera – Ilince i u mahali Ljafet angažovane su dve inžinjerijske mašine. U Nišu su, po zahetevu Sektora za vanredne situacije, na raspolaganju tenk za izvlačenje i dve inžinjerijske mašine.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na raščišćavanju puta ka selima Rujnik, Leskovik, Cerije i Kravlje Velepolje. Đorđević će danas obići pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u Svrljigu, Knjaževcu, Minićevu i Kadibogazu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track